Voluntarii de la Mansarda țin pasul cu tehnologia viitorului

Centrul de Tineret Mansarda organizează, în premieră pentru Reșița, un curs gratuit de formare în design de produs asistat de imprimare 3D. Tinerii voluntari vor învăța de la specialiști cum să utilizeze imprimanta 3D și vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențe de grafică și design pe computer.

„În luna decembrie am achiziționat la Mansarda o imprimantă 3D și vrem să formăm tineri care să o poată folosi cum se cuvine. Totodată, vrem să le oferim o alternativă pentru petrecerea timpului liber, o alternativă în domeniul educației non formale adaptată la nevoile reale ale acestora. Cursul de formare în design de produs asistat de imprimanta 3D este gratuit și reprezintă o premieră pe plan local”, informează consilierul pentru tineret Daniela Lupșan.

Cursul este programat astăzi și mâine și cuprinde: instalarea imprimantei 3D, deprinderea unor noțiuni de bază privind imprimarea 3D și implementarea metodei educative ProtoShop. „Ne-am propus ca după această scurtă și intensă formare, participanții să poată valorifica avantajele lucrului cu imprimanta 3D și la rândul lor să formeze alți tineri”, mai precizează Dana Lupșan.

Cursul este susținut de doi tineri profesioniști din Brașov, Alina Floroi, mentor marketing, și Alexandru Dobre, mentor 3D printing. Alina Floroi este co-fondator al Laborazon, care a operat primul maker space din Brașov. Printre proiectele realizate, care au implicat elevi, se numără „Laborazon Mobil”, „Facem teatru de păpuși” sau „Celest-expoziție de instalații interactive”.

De asemenea, a susținut serii ale cursului ProtoShop în școli gimnaziale și în licee. Alexandru Dobre are un master în sociologie și unul în antreprenoriat și inovare, obținute în Danemarca și Statele Unite și este specialist în prototipare în programe de creație 3D.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite