Vot unanim în PSD: Ministru din Cabinetul Dăncilă, propus ministru în Guvernul Ciucă

 

Petre Daea va fi noul ministru al Agriculturii, portofoliu preluat de vicepremierul Sorin Grindeanu după demisia lui Adrian Chesnoiu.

 

Decizia a fost luată astăzi în ședința Consiliului Politic Național al PSD, liderii social-democrați convenind prin vot unanim că Petre Daea este cel mai potrivit să conducă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

„Petre Daea – propunerea PSD pentru Ministerul Agriculturii! Aveam nevoie de un om care este pregătit să preia și să rezolve din prima zi problemele fermierilor români. Domnul Daea este un profesionist desăvârșit, dar mai ales își iubește țara și acest pământ. Cu un asemenea ministru la Agricultură, românii vor avea mai multe produse românești! Mult succes, Petre Daea!”, a scris pe Facebook președintele PSD, Marcel Ciolacu.

 

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii luna trecută, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare, pentru trafic de influenţă.

 

Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în 2004, din iulie până în decembrie, în timpul guvernării lui Adrian Năstase, fiind considerat un apropiat al acestuia. A revenit la conducerea ministerului în 2017, cu Sorin Grindeanu premier, și a rămas pe funcție până în 2019, în perioada guvernelor Mihai Tudose şi Viorica Dăncilă.

 

Între anii 2004 și 2016, Petre Daea a fost parlamentar PSD. Revoluția din 1989 l-a prins pe Daea în funcția de adjunct șef de secție la Comitetul Județean de Partid Mehedinți, la secția pentru agricultură.

 

UPDATE – 8 iulie 2022

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 8 iulie, decretul de numire a lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available