UPDATE. Vremea revine la normal în Banatul Montan

 

Judeţul Caraş-Severin a ieşit, cu excepţia zonei montane înalte din nord-est, de sub avertizarea meteorologică de vreme rea, viscol şi ninsori.  

 

După mai bine de 24 de ore de vreme rea, cu ninsori şi vânt puternic, localităţi fără curent electric şi drumuri blocate sau cu traficul îngreunat în mai multe zone ale judeţului, situaţia revine la normal în judeţul Caraş-Severin.

 

Dacă la prânz erau, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, şapte localităţi – Ruschița, Brebu Nou, Feneș, Gărâna, Dognecea, Ocna de Fier şi Marga – şi staţiunea Muntele Mic fără curent electric, la ora 18.00 doar la Marga mai erau înregistrate probleme din acest punct de vedere. „Cea mai mare parte a clienților afectați de condițiile meteo severe au fost realimentați cu energie electrică, după intervențiile echipelor E-Distribuție Banat din teren din timpul nopții, precum și ca urmare a manevrelor de la distanță efectuate prin sistemul Telecontrol al instalațiilor electrice de distribuție. Echipele de teren ale E-Distribuție Banat continuă să intervină pentru remedierea tuturor avariilor în cel mai scurt timp posibil. Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție. Recomandăm consumatorilor afectați să ne contacteze la TelVerde Banat 0800.070.444 (număr apelabil gratuit) pentru a semnala deranjamentele”, au transmis reprezentanţii Enel.

 

La această oră, nu sunt drumuri închise din cauza condiţiilor meteorologice, însă se circulă în condiţii de iarnă.

 

În ceea ce priveşte situația hidrologică, se înregistrează depăşiri ale cotelor de atenţie doar pe râul Pogăniș, la Valeapai, cu 30 de centimetri, tendinţa fiind de scădere.

 

În momentul de faţă, judeţul Caraş-Severin nu se mai află sub incidenţa niciunei avertizări meteorologice, cu excepţia zonei înalte din nord-est unde este valabil, până luni, 6 februarie, ora 20.00, un COD GALBEN de viscol, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. De asemenea, vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

 

UPDATE – ora 21.30

 

La această oră în Caraș-Severin nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică, potrivit Dispeceratului ENEL. De asemenea, pe niciun râu din județ nu se mai înregistrează depășiri ale cotelor de atenție, informează SGA Caraș-Severin.

 

În privința drumurilor județene, potrivit situației transmise la ora 21.00 de reprezentanții ISU „Semenic”, DJ 582 este închis între Brebu Nou și Slatina Timiș, iar pe DJ 582E Prislop – Semenic, se circulă pe o bandă de circulație, în condiții de iarnă.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available