We serve! (gânduri de la Convenția Națională a Cluburilor Lions)

 

Acum, la puțin timp după ce am ajuns în Reșița, vreau să transmit câteva gânduri și să-mi exprim bucuria de a fi participat la o întâlnire (Convenția Națională) foarte bine organizată și instructivă. Am primit o diplomă de apreciere pentru activitatea desfășurată și îmi place să cred că este una meritată. Știu că, alături de colegii mei, am făcut multe eforturi să scoatem Lions Club Reșița Montană din situația delicată în care ajunsese la un moment dat. Am reușit să anulăm datorii istorice și, în același timp, să facem clubul mult mai vizibil la nivel local prin diversitatea activităților și generozitatea proiectelor pe care le-am implementat. Îmi doresc să continuăm prin a insufla membrilor noștri un spirit cât mai participativ la viața organizației din care facem parte și a comunității în care trăim.

 

Revenind la lucrările convenției, remarc cu plăcere faptul că după un excelent parcurs, realizat într-o perioadă foarte dificilă, prietenul nostru Toma Remus Micșa și-a încheiat mandatul de guvernator în același spirit, marcat de atențe, rigurozitate și eleganță, ce i-a caracterizat întreaga perioadă de guvernare. În acest context, aplauzele participanților la convenție au fost un călduros mod de recunoaștere a meritelor sale incontestabile. Conform deciziei participanților la lucrările convenției, mergem mai departe cu un nou guvernator, Pompilia Szellner, căreia, în numele Lions Club Reșița Montană, îi mulțumesc pentru faptul că a știut să fie aproape de noi ori de câte ori a fost necesar. Îi urăm să ducă mai departe, cu maxim succes, toate proiectele frumoase și generoase care au făcut din Clubul Lions o organizație ce generează încredere și speranță. Promitem să o ajutăm, atât cât ne este posibil, în acest sens! Avem convingerea că ne vom întâlni curând, la Reșița, cu ocazia unora din acțiunile realizate de cluburile reșițene, care sper că vor lucra împreună mai mult decât au reușit să o facă până acum.

 

Convenția Națională a făcut foarte evident faptul că Lions Clubs District 124 România este o organizație caracterizată de seriozitate, forță, bună organizare și de excelenta calitate a membrilor săi. Ar fi interesant ca tot mai mulți dintre membrii Lions să participe la astfel de evenimente, care transmit un sentiment de încredere și mândria de a face parte din acest club, unde, printre multe altele, învățăm că „viața nu are valoare dacă nu poți fi de folos cuiva” și, de asemenea, învățăm lecția generozității în relația cu semenii noștri mai puțin norocoși!

 

În ceea ce privește viitorul Clubului Lions Reșița Montană, am pregătit un proiect pe care-l vom introduce pentru finanțare la Primăria Reșița, cu ocazia manifestărilor legate de împlinirea a 250 ani de industrie reșițeană. Resita250-CulturFest este proiectul care înglobează 14 activități ce se vor derula pe parcursul anului 2021! Dacă vom obține finanțarea, vom avea foarte mult de lucru. Dacă nu… vom continua să punem genunchiul jos pentru a-i ajuta, cu puținele resurse de care dispunem, pe cei care au nevoie, ori de câte ori vom fi puși în situația fericită de a putea face acest lucru.

 

După cum spunea azi unul dintre colegii noștri, nu trebuie să ne fie frică de viitor! Eu aș continua prin a spune că, dacă totuși frica își face simțită prezența, trebuie să găsim forța de a merge înainte pentru că doar așa putem deschide noi drumuri, noi perspective, și pentru că… această atitudine desprinde învingătorii de învinși.

 

Iar dacă vrem să fim învingători, este esențial să putem privi cu mândrie în trecut și cu încredere spre viitor!

 

 

Marian Apostol,

președinte Lions Club Reșița Montană

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite