Weekend plin de amenzi și permise suspendate pe drumurile publice din Caraș-Severin

 

Peste 400 de sancțiuni contravenționale au aplicat, în perioada 10 – 12 noiembrie, polițiștii rutieri pentru încălcarea legislației pe drumurile publice din Caraș-Severin.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 600 de polițiști au acționat pe raza județului Caraș-Severin pentru menținerea ordinii publice și pentru asigurarea siguranței comunității. Pe linie rutieră, polițiștii au derulat acțiuni de prevenire și combatere a abaterilor de la normele rutiere, acționând pe toate drumurile publice din județ.

 

„În cadrul activităților pe linie rutieră, au fost aplicate 445 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute în vederea suspendării 37 de permise de conducere și au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost sesizate zece infracțiuni rutiere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Nu au lipsit, nici de această dată, șoferii depistați la volan sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau a ambelor, cum a fost cazul unui bărbat de 31 de ani din Răcășdia. Autoturismul condus de acesta a fost oprit pentru control vineri, la ora 19.00, pe raza orașului Oravița. În urma testării cu aparatul Drager a reieșit că bărbatul ar fi consumat substanțe psihoactive, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sub influența drogurilor a fost depistat și un tânăr de 21 de ani, sâmbătă noapte, pe o stradă din Reșița, iar duminică, polițiștii au depistat trei conducători auto sub influența alcoolului: pe DN 57, în afara localității Naidăș, cu o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat; pe DN 6, cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și pe raza localității Dalboșeț, cu alcoolemie de 0,66. În toate cazurile, persoanele au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite