Zamfira, al patrulea membru din familia măgarilor albi de Barock de la Zoo Reșița [FOTO]

Grădina Zoologică „Ioan Crişan” din Reşiţa este singurul parc zoologic din România care deţine specia de măgar alb de Barock, o specie rară. Dacă în 2017 parcul zoologic din municipiul avea doar un exemplar, masculul Amadeus, familia de măgari s-a mărit zilele acestea la un număr de patru exemplare.

Zilele trecute, familia de măgari Barock ce populează Grădina Zoologică „Ioan Crişan” din Reşiţa a crescut. Zamfira, cel de-al patrulea membru al familiei, a venit zilele acestea pe lume, după ce anul trecut Ica, primul măgar cu ochii albaștri născut la Zoo Reșița, a fost rodul înmulțirii speciei de măgar de Barok în parcul zoo din Reșița.

Ea este Zamfira și este cel de-al patrulea exemplar de măgar alb de Barok (măgarul cu ochi albaștri) de la Grădina Zoologică «Ioan Crișan» din Reșița! A venit pe lume în 2 iunie, este perfect sănătoasă și se alătură familiei formate din masculul Amadeus, femela Iduș și sora ei mai mare, Ica”, este anunțul făcut de Gabriel Stănucă, șeful de la Grădina Zoologică „Ioan Crişan” din Reşiţa, pe o rețea de socializare.

Grădina Zoologică va fi deschisă și luni, de Rusalii, între orele 10.00 și 20.00, prețul unui bilet fiind de 8 lei/adult și 2 lei/elev, copii, studenți, pensionari.

Prin urmare, toţi iubitorii de animale, dar în special copiii, sunt invitaţi să viziteze Grădina Zoologică din municipiul Reşiţa, care este şi cea mai veche din vestul ţării, fiind înfiinţată în 1955, la iniţiativa prof. Ioan Crişan. Oficial, însă, a fost inaugurată zece ani mai târziu, în 1965. În grădina zoologică există, la ora actuală, 45 de specii de păsări şi animale şi un total de 365 de exemplare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite