UEMR, în cursa pentru atragerea de noi studenți. Ministerul Educației i-a aprobat 1.175 de locuri!

Ministerul Educației Naționale a aprobat cifra de școlarizare pentru Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, în anul universitar 2020-2021. Instituția de învățământ superior din Caraș-Severin va beneficia de un număr de 1.175 de locuri în noul an universitar.

Dintre acestea, 370 de locuri vor fi bugetate și 805 de locuri sunt cu taxă. De asemenea, o serie de locuri sunt destinate domeniilor prioritare, elevilor proveniți de la licee din mediul rural, candidaților de etnie romă, la care se adaugă 26 de locuri alocate candidaților români de pretutindeni. Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității „Eftimie Murgu” din Reșița vor avea, ca studenți, o serie de beneficii:

  • burse atractive (de la MEN și din venituri proprii, care se pot cumula);
  • burse speciale acordate de agenți economici din Reșița și județul Caraș-Severin;
  • masă la Campus Cafe din incinta UEMR la prețuri subvenționate;
  • acces gratuit la aplicațiile Microsoft (Windows și Microsoft 365);
  • bibliotecă modernă și acces la baze de date electronice;
  • acces gratuit la facilități sportive (sală de forță; sală de sport – tenis, baschet, volei; clădire polivalentă – saună, aparate de fitness, teren de baschet, handbal, mini-fotbal);
  • Clubul Sportiv Universitatea Reșița asigură cadrul propice pentru practicarea sportului de înaltă performanță, prin participarea studenților la diferite competiții naționale și internaționale;
  • acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul ERASMUS+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria etc.);
  • perfecționare prin studii de masterat și doctorat;
  • transport CFR gratuit și local subvenționat.

În numărul locurilor finanțate de la bugetul de stat sunt incluse 14 de locuri pentru tineri proveniți de la licee din mediul rural și un loc destinat candidaților de etnie romă. De asemenea, elevii care au obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale recunoscute de MEC beneficiază de dreptul de a se înscrie fiind notaţi cu nota 10 la proba 1 la concursul de admitere. Pentru cele trei facultăți din structura universității, Facultatea de Inginerie și Management, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe Sociale, admiterea se face în urma unui concurs de dosare, metodologia de organizare și desfășurare urmând să fie anunțată în cel mai scurt timp”, informează Cristian Chioncel, prorectorul UEMR.

Taxa de înscriere este de 100 lei/program de studii. Candidații care au obținut premii (I, II, III sau mențiune) la olimpiade școlare naționale sau la competiții sportive naționale sunt scutiți de plata taxei de înscriere.

Taxa de școlarizare (pentru locurile cu taxă) este de 2.400 lei/an pentru studii de licență (IF și ID) și 2.700 lei/an pentru studii masterale. Taxa de școlarizare se poate achita în trei rate egale. Studenții care achită integral taxa de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020 până la 10.10.2019 beneficiază de reducerea cu 10% a cuantumului taxei de studii.

Mai multe informații despre admiterea 2020 la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, ce va demara începând cu 9 iulie 2020, actele necesare, condițiile de înscriere, taxele de studiu, se găsesc spre consultare la pagina web a universității https://uem.ro/admitere/. Atenție, însă! Înscrierile pentru admitere au început deja, iar până în data de 9 iulie acestea se fac exclusiv online!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite