Zeci de permise suspendate și amenzi de aproape 25 000 de lei în urma unor acțiuni de tip „blitz” în Caraș-Severin

Polițiștii rutieri cărășeni au desfășurat weekendul trecut mai multe acțiuni de tip „blitz” pe două din șoselele cu accidente rutiere frecvente, pe DN 58B, între Reșița și Măureni, respectiv DN 6, între limitele de județ cu Timiș și cu Mehedinți.

 

Polițiștii cărășeni au desfășurat vineri o acțiune de tip „blitz” pe DN 58B, între Reșița și Măureni, în care polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat, în sistem cascadă, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

În urma activităților desfășurate au fost aplicate în total 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11660 lei, dintre care 27 pentru depășirea regimului legal de viteză, 8 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare (celor 8 conducători auto fiindu-le aplicată și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile) și 4 pentru alte motive. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare.

 

Duminică au continuat acțiunile de tip „blitz”, de această dată pe DN 6, între limitele de județ cu Timiș și cu Mehedinți, adică pe toată lungimea celui mai aglomerat drum din județ. Și în aceste misiuni, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Pe perioadă acțiunilor au fost aplicate în total 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11310 lei, dintre care 17 pentru depășirea regimului legal de viteză, 2 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare (celor 2 conducători auto fiindu-le aplicată și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile), 24 pentru nerespectarea obligației de a folosi luminile de întâlnire, 1 pentru nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul și a pasagerilor de a purta centura de siguranță și 6 pentru alte motive.

 

Totodată, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii Nr. 38/2003 (legea taximetriei), fiind totodată suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului (reținere certificat de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite