Zeci de șoferi opriți în trafic pe DN 6, cea mai tranzitată și cea mai periculoasă șosea din Caraș-Severin

 

Polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfășurat, ieri, 16 septembrie, o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

 

Zeci de șoferi au fost opriți în trafic, ieri, 16 septembrie, pe DN 6, cel mai tranzitat și cel mai periculos drum din Caraș-Severin, cunoscut pentru numărul mare de accidente rutiere ce au loc pe acest tronson. Polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier i-au verificat pe conducătorii auto cu privire la respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, reamintindu-le totodată să nu ignore semnele de oboseală la volan și să conducă prudent. „De asemenea, în cadrul activităților au fost popularizate și prevederile legale privind modificările Codului penal în ceea ce privește pedeapsa pentru conducerea sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii le recomandă șoferilor să facă o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși și, la primele semne de oboseală, să întrerupă deplasarea, să parcheze autovehiculul într-un loc sigur și să se odihnească până la refacerea capacităților psihofizice necesare conducerii în siguranță. De asemenea, se recomandă ca, înainte de a pleca la drum, șoferul să se odihnească minimum opt ore. „Efectele conducerii autovehiculelor pe fondul oboselii sunt similare cu cele ale conducerii sub influența alcoolului și uneori au urmări dintre cele mai grave. Fii treaz la volan!”, este mesajul polițiștilor pentru conducătorii auto.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available