Ziua Poliției Române, sărbătorită în avans, în Parcul Tricolorului din Reșița

 

Reșițenii de toate vârstele sunt așteptați mâine, 22 martie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, în Parcul Tricolorului, pentru a intra în „culisele” profesiei de polițist.

 

De Ziua Poliției Române, sărbătorită anul acesta în avans, pe 22 martie, polițiștii cărășeni se vor afla în mijlocul comunității. În municipiul Reșița, activitățile vor fi organizate în Parcul Tricolorului, începând cu ora 10.00. Pe aleile parcului vor fi organizate opt standuri de prezentare cu elemente din activitatea serviciilor Rutier, Criminalistic, de Ordine Publică, Investigații Criminale și Acțiuni Speciale.

 

„Va fi prezentată o miniexpoziție cu tehnică din dotarea polițiștilor și, de asemenea, vor fi prezentate publicului și autospecialele folosite de polițiști în activitățile de serviciu, iar pentru bucuria celor mici, vor veni și prietenii patrupezi care ne ajută în misiunile operative. Iar colegii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Serviciului Resurse Umane au pregătit pentru copii și tineri recomandări preventive utile și informații importante privind cariera în structurile poliției”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. La fel ca în fiecare an, alături de polițiști vor fi și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, care le vor prezenta tinerilor informații utile cu privire la pericolul consumului de substanțe interzise, precum și reprezentanții Arhivelor Naționale, care vor aduce în fața publicului documente din arhivă și date istorice privind evoluția instituției.

 

Pe lângă standurile de prezentare, polițiștii au pregătit și activități dinamice, astfel, de la ora 11.00, elevii din clasele gimnaziale sunt așteptați să participe la un traseu aplicativ distractiv organizat de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și de la Biroul de Pregătire Profesională. Iar la ora 12.30 vor fi prezentate publicului elemente de dresaj canin, în cadrul cărora vor fi utilizați câini de urmă din dotarea structurilor criminalistice.

 

Tot vineri, 22 martie, la nivelul celorlalte poliții municipale și orășenești din județ va fi organizată Ziua Porților Deschise.

 

Ziua Poliţiei Române este pe 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii – instituţia care avea atribuţii poliţieneşti în cele două Principate Române, până la Revoluţia din 1848 – și care a fost preluat ulterior şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

 

Sursă foto: Ziua în care polițiștii au lăsat garda jos… cu premeditare (2023)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available