1.292 de angajări în primele 5 luni ale anului prin intermediul AJOFM Caraş-Severin 

Ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Caraş-Severin, în primele 5 luni ale anului 2020 au fost încadrate în muncă 1.292 persoane, informează reprezentanții agenției.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2020, 395 au vârsta peste 45 de ani, 342 au între 35 și 45 de ani, 327 – între 25 și 35 de ani, iar 228 sunt tineri sub 25 de ani. Din ultima categorie, 212 sunt tineri NEET, definiți ca fiind acei tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ, nu participă la activități de formare profesională și sunt înregistrați în evidențele unei agenții pentru ocuparea forței de muncă.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (786), numărul femeilor cărora li s-a găsit loc de muncă în cele 5 luni fiind de 506.

„În funcţie de rezidenţă, 759 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 533 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că  cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (505), gimnaziale (306), profesionale (221), 150 persoane fiind cu studii universitare”, informează Carla Goagă, purtător de cuvânt al AJOFM Caraș-Severin.

Rată de reușită: 66%

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM în primele 5 luni ale anului 2020, 812 (62,84%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

În primele 5 luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.948 persoane. Rata de reușită în găsirea unui loc de muncă prin intermediul AJOFM, în perioada ianuarie-mai 2020, afectată și de măsurile impuse de Guvern din cauza pandemiei de COVID-19, este astfel de 66%.

„Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, precizează reprezentanții AJOFM.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forţei de muncă” al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro, la secțiunea dedicată judeţului Caraş-Severin /Programe, Strategii, Statistici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite