Naidan, suspendat din funcție de Hurduzeu abia după trei luni de la trimiterea în judecată de către DNA

Inculpat în martie 2020 într-un dosar de fraudare a fondurilor europene de pe vremea când executa ordinele lui Sorin Frunzăverde, Victor Naidan a fost, în cele din urmă, suspendat din funcția de arhitect șef al județului Caraș-Severin. Președintele Silviu Hurduzeu nu a băgat în seamă comunicatele de presă ale DNA, l-a ținut lângă el pe Naidan încă 3 luni, până a primit o adresă oficială de la tribunal.

Victor Naidan a fost trimis în judecată în luna martie într-un dosar de fraudare a fondurilor europene deschis de DNA după ce cazul a ajuns în atenția inspectorilor europeni antifraudă. Practic, Consiliul Județean Caraș-Severin a beneficiat de 3,4 milioane de lei pentru un proiect bazat pe acte false. Dosarul în care Victor Naidan este inculpat, alături de SC TAB CONSTRUCT CONFORT SRL și de dirigintele de șantier, Grigore Balaci, va avea primul termen săptămâna aceasta.

CITEȘTE ȘI: Fraudă cu fonduri UE la Consiliul Județean Caraș-Severin, confirmată de DNA! Printre inculpați: Victor Naidan, fostul director executiv al CJ!

Având în vedere calitatea de inculpat a lui Victor Naidan, acesta a fost suspendat din funcția de arhitect șef al județului și înlocuit cu o angajată a Consiliului Județean Caraș-Severin. „Este vorba despre Ioana Opriș. Pe perioada suspendării domnului Naidan, va exercita cu caracter temporar funcția de arhitect șef al județului Caraș-Severin. Ioana Opriș îndeplinește toate condițiile pentru a putea ocupa această funcție. Domnul Naidan este suspendat pe perioada cercetării. Am primit adresă de la tribunal și, ca urmare a acestei adrese, în conformitate cu prevederile legale, am întocmit dispoziția prin care domnul Naidan a fost suspendat din calitatea de arhitect șef”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la finalul ședinței de astăzi a CJ.

CITEȘTE ȘI: Victor Naidan: „E un concediu planificat de mult”

Victor Naidan a fost trimis în judecată pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente false, inexacte sau incomplete, faptă ce a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave. Proiectul vizat de anchetatori s-a intitulat „Creșterea gradului de mobilitate în vederea dezvoltării schimburilor economice și turistice în zona transfrontalieră Pojejena/Voivodina” și a avut drept obiective: înființarea unui port turistic la Pojejena și achiziția unui catamaran pentru 50 de persoane. La momentul recepției finale, în iunie 2012, lucrările la port nu erau finalizate, iar catamaranul lipsea, fiind achiziționat ulterior. Cu toate acestea, Victor Naidan, care la acea dată era manager de proiect, a semnat procesul-verbal de recepție și l-a înmânat Ministerului Dezvoltării în vederea obținerii fondurilor europene nerambursabile. Prin aceste demersuri, Consiliul Județean Caraș-Severin ar fi primit pe nedrept suma de aproximativ 3,4 milioane de lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite