11 migranţi au traversat Dunărea cu o barcă pneumatică

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat unsprezece cetăţeni străini din Egipt, Turcia şi Camerun care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pneumatice.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, pe direcţia kilometrului fluvial 1055, unsprezece cetăţeni străini, şase femei şi cinci bărbaţi. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Egipt, Turcia şi Camerun, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune pneumatică, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

 

Două dintre persoanele de sex feminin acuzau o stare de rău, una dintre acestea fiind însărcinată, fapt pentru care, imediat, poliţiştii de frontieră au transportat femeile la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea de sănătate a femeilor este stabilă.

 

Restul grupului a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări, unde migranților li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite