12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Spitalul Județean de Urgență Reșița a scos la concurs, la mijlocul lunii februarie, 12 posturi de medici vacante. Ieri, 1 martie, a fost anunțat rezultatul selecției dosarelor depuse de medicii dispuși să se angajeze la SJUR.

Au fost admise toate dosarele depuse, însă numărul candidaților înscriși este mult mai mic decât cel al posturilor scoase la concurs: 7 medici pe 12 posturi, conform anunțului postat ieri pe site-ul unității medicale din Reșița.

Posturile vacante scoase la concurs, toate cu normă întreagă, vizează completarea personalului medical din trei secții: Anestezie și Terapie Intensivă – un post de medic primar, patru posturi de medic specialist și unul de medic rezident ultimul an, toate în specialitatea anestezie terapie intensivă; Boli Infecțioase – câte un post de medic primar și de medic specialist în boli infecțioase; UPU-SMURD – patru posturi de medic rezident ultimul an, specialitatea medicină de urgență.

CITEȘTE ȘI: Criză de medici la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Unitatea medicală caută specialiști pentru secțiile din prima linie anti-COVID-19

Dintre cele șapte dosare depuse și admise, cinci sunt ale unor medici rezidenți: patru pentru UPU-SMURD și unu pentru ATI. La concursul organizat de SJUR s-au înscris și doi medici specialiști: dr. Marinela Simona Stăncălie, pentru postul de la Secția Boli Infecțioase, și dr. Georgiana Maria Pașcălău, la ATI. Secția Anestezie și Terapie Intensivă, una dintre cele mai solicitate în lupta împotriva COVIS-19, va rămâne astfel cu patru posturi neocupate, unul de medic primar și trei de medic specialist.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available