Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

În momentul de față, Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, destinat exclusiv tratării cazurilor de COVID-19, nu are o rețea de oxigen funcțională, instalație vitală pentru mulți dintre pacienții diagnosticați cu infecție cu coronavirus.

La solicitarea adresată de Spitalul Județean de Urgență Reșița pe 1 februarie, Consiliul Județean, în subordinea căruia se află unitatea medicală, a aprobat, în ședința ordinară de joi, 25 februarie, alocarea sumei de 270.000 de lei pentru proiectare și execuție rețea de oxigen la Staționarul 3. Banii provin din excedentul bugetului local al județului Caraș-Severin rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2020.

„Spitalul Județean de Urgență Reșița a solicitat, printr-o adresă trimisă pe 1 februarie și înregistrată la Consiliul Județean pe data de 3 februarie, fonduri pentru rețeaua de oxigen – Secția Pneumologie și pentru 14 posturi senzori detectare nivel de oxigen, necesare pentru asigurarea serviciilor medicale pentru pacienți dependenți de oxigen, care necesită oxigenoterapie, în condițiile în care clădirea Staționarului 3 este destinată în totalitate pacienților COVID-19”, se arată în referatul de aprobare întocmit la proiectul de hotărâre prin care Consiliul Județean a alocat sumele necesare acestor investiții. Lucrările privind reabilitarea infrastructurii de oxigen de la Staționarul 3 ar urma să înceapă în aproximativ două săptămâni.

În momentul de față, la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt internați 41 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite