UPDATE. 15 cărășeni vindecați de COVID-19 la Reșița?

Dintr-un comunicat de presă transmis de către Grupul de Comunicare Strategică, ar rezulta că un număr de 15 cărășeni internați pentru că aveau COVID-19 au fost vindecați în Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Alți cinci cărășeni se știe că au fost declarați vindecați și externați de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spital care inițial a preluat toți bolnavii de COVID-19 din zona de vest. Recent, însă, conducerea spitalului a anunțat că nu mai primește pacienți din județele vecine, iar prefectul Cristian Gâfu a spus că Planul Alb presupune ca toate cazurile ușoare să rămână la spitalele din județ.

Până la emiterea ordinului de ministru prin care Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș devine spital-suport, prefectul Cristian Gâfu și Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin au decis ca pacienții cu suspiciune de coronavirus să fie spitalizați la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Deoarece CGS a anunțat că în Caraș-Severin s-au făcut 15 externări de pacienți vindecați de COVID-19, și se știe că până acum doar la spitalul din Reșița ar fi putut fi aceștia internați, ar însemna că răspunsul la întrebarea din titlu este pozitiv. Și anume, da, 15 infectați cu SARS-CoV-2 s-au vindecat în spitalul din Reșița.

N.R. Iată citatul exact din informarea transmisă ieri de către CGS: „Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 209 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 80 la București, 23 la Iași, 15 la Caraș-Severin, 7 la Craiova, 10 la Constanța, 10 la Prahova și 2 la Cluj, 1 la Galați, 1 la Mureș, 1 la Bihor, 1 la Brăila, 3 la Brașov)”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite