22 incendii de vegetaţie uscată în ultimele patru zile, în județul Caraș-Severin. Au fost afectate peste 110 hectare de teren

 

În ultimele patru zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, precum şi cei din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru stingerea a 22 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi păşune pe raza mai multor localități din Caraș-Severin.

 

Peste 110 hectare de teren au fost afectate de incendiile de vegetație uscată în ultimele patru zile, în județul Caraș-Severin. Cele mai întinse suprafețe au fost la Bănia, unde au ars aproximativ 20 de hectare, Berzasca – tot 20 de hectare, Sicheviţa – aproximativ 18 hectare, Reşiţa – aproximativ 10 hectare şi Slatina-Timiş – aproximativ 10 hectare. „Accesul pe anumite porţiuni de teren s-a realizat cu eforturi susţinute din partea pompierilor, zonele fiind greu accesibile. În câteva dintre situaţii, a existat pericolul de propagare la vecinătăţi: pădure, sălaşe. Pentru stingerea focarelor au intervenit 92 de pompieri cu peste 20 de autospeciale”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic”.

 

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor. Pentru a evita astfel de evenimente, ISU „Semenic” reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectuează cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, acesta fiind emis prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. De asemenea, „desfăşurarea arderii se face numai pe timp de zi, în condiţii meteorologice fără vânt, cu luarea măsurilor necesare pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (construcţii, depozite, culturi agricole, fond forestier, etc.), asigurarea mijloacelor şi materialelor de stingere a eventualelor incendii și supravegerea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii”, precizează reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite