3 miliarde de lei pentru deblocarea investițiilor prin PNDL afectate de creșterea prețurilor la materialele de construcții

 

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi, 25 august, o ordonanță de urgență care prevede finanțarea suplimentară cu 3 miliarde de lei a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, se arată într-un comunicat de presă transmis de liberalii cărășeni.

 

Suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor, scumpiri care au dus la blocarea a numeroase investiții derulate de unități administrativ-teritoriale din întreaga țară. „Sprijinul financiar, acordat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, urmărește deblocarea acelor investiții care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. În prezent, la nivel național sunt 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție.”, semnalează reprezentanții PNL Caraș-Severin.

 

Beneficiarii eligibili care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanțare prin PNDL, etapa a II-a, precizează Andrei Ungur, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, trebuie să depună o solicitare, însoțită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite