36 de milioane de lei pentru apă și canalizare într-o comună cărășeană. Și 4 milioane de lei pentru infrastructura stradală

 

La inițiativa primarului Alexandru Sporea, Consiliul Local Forotic a aprobat depunerea a două proiecte pe Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestora: 40,3 milioane de lei!

 

Prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Forotic are șansa rezolvării a trei dintre cele mai arzătoare probleme ale comunității locale: alimentare cu apă, canalizare menajeră și modernizarea străzilor din comună și din satele aparținătoare.

 

În consecință, la sfârșitul lunii trecute, primarul Alexandru Sporea a propus consilierilor locali, iar aceștia au aprobat, două proiecte de hotărâre care au în vedere obținerea fondurilor necesare realizării acestor investiții. Drept urmare, Primăria Forotic a depus la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cereri de finanțare pentru două proiecte. „Ne propunem ca prin Programul «Anghel Saligny» să rezolvăm probleme importante pentru comunitatea noastră: apă, canalizare, infrastructura stradală – sunt investiții pentru un viitor civilizat. Cererile de finanțare au fost deja depuse la minister și au în vedere realizarea de investiții de peste 40 de milioane de lei, contribuția de la bugetul local fiind estimată la 700 de mii de lei”, ne-a declarat primarul Alexandru Sporea.

 

Pentru alimentare cu apă, stații de tratare a apei, canalizare, inclusiv pluvială, și stații de epurare a apelor uzate, investiția se va ridica la 35.485.913 lei (cu TVA), din care suma de 35.297.298 lei ar urma să provină de la bugetul de stat. Totodată, se solicită de la Ministerul Dezvoltării 4.294.422 lei pentru modernizarea străzilor neasfaltate din comună, valoarea totală a investiției fiind de 4.455.166 lei. Cererile de finanțare au fost depuse la Ministerul Dezvoltării în data de 2 noiembrie.

 

 

Explicație foto: Zilele trecute, în Forotic s-au executat lucrări de decolmatare șanțuri și poduri.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite