Pas spre debirocratizare: Interzis instituțiilor publice să solicite copii ale documentelor emise de entități ale statului!

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, 9 noiembrie, legea prin care se interzice instituţiilor publice să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.

 

Prin actul normativ promulgat de președinte se urmărește debirocratizarea sistemului administrativ prin facilitarea obținerii de copii ale diverselor documente de care ar putea fi nevoie pentru soluționarea unei cereri printr-un simplu e-mail între instituții, cu acordul expres al celui care a făcut cererea.

 

Potrivit textului de lege, „Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale”. Instituţiile publice pot solicita entităţilor care au emis respectivele documente copii sau extrase de pe acestea, în format electronic, „în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, mai prevede actul normativ.

 

Adoptată în Camera Deputaților, for decizional, în 13 octombrie, legea completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available