Banii europeni, mai aproape de administrațiile publice și mediul de afaceri din Caraș-Severin

 

Vești bune pentru agenții economici și unitățile administrativ-teritoriale din Banat: Legea descentralizării Programului Operațional Regional a fost aprobată astăzi în Parlament. Ceea ce înseamnă că, începând cu exercițiul financiar următor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest devine autoritate de management, anunță reprezentanții agenției cu sediul în Timișoara.

 

Ce presupune această schimbare? Mai puțină birocrație și perioade de așteptare mai scurte în atragerea de fonduri europene.

 

În calitate de autoritate de management, „ADR Vest va veni și mai aproape de dumneavoastră, locuitorii regiunii, odată cu POR 2021-2027. Vom elabora ghidurile de finanțare în funcție de nevoile dumneavoastră și, foarte important, evaluarea și contractarea proiectelor vor fi realizate tot la nivel regional, fără să mai fie nevoie ca ele să treacă printr-un alt filtru, la București. Tot ADR Vest se va ocupa și de gestionarea implementării proiectelor și efectuarea plăților către beneficiari.”, informează reprezentanții ADR Vest.

 

Resursele alocate Regiunii Vest, respectiv județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, pentru viitorul Program Operațional Regional vor depăși un miliard de euro. Amănunte, în interviul acordat pentru resita.ro de către Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite