445 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2! Dintre care… 4 în Caraș-Severin

După ce resita.ro semnala, ieri, faptul că de zile bune în Caraș-Severin numărul pacienților vindecați de COVID-19 apare mai mare decât numărul celor confirmați pozitiv, GCS a revenit, astăzi, cu o statistică rectificată. Județul nostru raportează doar 5 vindecați. Care, însă, de fapt, au fost doar testați aici și, ulterior, tratați și vindecați la Timișoara!

Potrivit datelor oficiale furnizate astăzi de DSP, în Caraș-Severin au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, încă 4 cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total al cazurilor ajungând la 17. DSP Caraș-Severin mai informează că, de la declanșarea epidemiei, au fost testate 142 de persoane, iar dintre persoanele confirmate pozitiv, 5 au fost vindecate și una a decedată.

Așadar, nu este vorba despre 23 de persoane vindecate cum informa, ieri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit DSP Caraș-Severin, greșeala ar aparține Spitalului Județean de Urgență Reșița, care a raportat eronat cazurile: „Acea raportare este realizată de SJUR, pe tableta dedicată, și remisă direct Grupului de Comunicare Strategică de la București. Conducerea SJUR a clarificat ulterior lucrurile, la solicitarea Instituției Prefectului și a DSP Caraș-Severin. Acele discrepanțe s-au datorat unor neînțelegeri privind cazurile confirmate la PCR și cazurile simptomatice cu suspiciune majoră de infecție precum și diferențierea dintre statutul de vindecat și statutul de externat al unui caz simptomatic cu suspiciune majoră dar cu primul test PCR negativ dar și a intervalului mare de timp între recoltare și primirea rezultatelor”.

Nu 23, ci… zero vindecați în Caraș-Severin!

Reprezentanții DSP Caraș-Severin dau asigurări că „s-au luat măsurile necesare pentru raportarea strictă a cazurilor pozitive de COVID-19 vindecate”. Astfel încât, astăzi, în baza datelor furnizate din județ, GCS raportează 5 persoane confirmate pozitiv, declarate vindecate și externate din unități spitalicești din Caraș-Severin. Numai că, potrivit unor clarificări făcute, tot astăzi, de DSP, este vorba despre primele 5 cazuri confirmate în Caraș-Severin, pe 10 și 14 martie, pacienți care într-adevăr au fost testați la SJU Reșița dar, după confirmarea COVID-19, au fost transferați, tratați, vindecați și externați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara! Unitate medicală care la rândul ei i-a raportat, pe bună dreptate, la cazuri vindecate.

În schimb, în informarea făcută de DSP Caraș-Severin nu apare decesul pacientei în vârstă de 72 de ani, ce fusese internată la SJU Reșița și transferată, ulterior, la Timișoara, unde a și murit, pe 25 martie, pe motiv că decesul nu a survenit în Caraș-Severin! DSP contabilizează un singur deces, cel al femeii în vârstă de 53 de ani, survenit în cursul zilei de ieri.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 445 cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând, astfel, la 3.183! „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți”, informează GCS.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite