Bani anticoronavirus de la CJ: Echipamente de protecție asigurate pe încă 3 săptămâni pentru Spitalul Județean

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, acordarea de sprijin financiar unitaților medicale din Caraș-Severin. Cele mai mari sume au fost alocate Spitalului Județean de Urgență Reșița, dar au primit bani și spitalele orășenești din Moldova Nouă, Oțelu Roșu și Oravița, după ce, într-o ședință anterioară, și spitalul din Caransebeș a beneficiat de o alocare financiară.

Reuniți în ședință extraordinară convocată de îndată, consilierii județeni au aprobat, astăzi, 3 aprilie, diminuarea cu aproape 50 la sută sumei de 1,2 milioane de lei ce fusese prevăzută în bugetul pe 2020 pentru finanțarea evenimentelor culturale și sportive. Banii au fost realocați domeniului sănătate, alături de alte sume provenite din bugetul județean și din excedent.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență Reșița a primit aproximativ 100.000 de lei pentru achiziționarea unor echipamente medicale, printre care 10 concentratoare de oxigen, și alte 620.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție, prevenție și intervenție pentru personalul medical (măști, mănuși, combinezoane, halate, dezinfectanți, instrumentar medical). Președintele CJ, Silviu Huruduzeu, a precizat că această sumă acoperă necesarul de echipamente de protecție pentru circa 3 săptămâni: „Din discuțiile cu doamna manager, am înțeles că necesarul spitalului în momentul de față, pentru o săptămână de funcționare în condiții de siguranță pentru personalul medical, este de peste 200.000 de lei”.

Tot pentru echipamente de protecție, Consiliul Județeean a alocat bani și spitalelor orășenești din Oravița și Oțelu Roșu, câte 150.000 de lei. O sumă similară a primit și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, dar pentru finanțarea unor investiții urgente (sistem de distribuție oxigen, sistem apelare asistente, sistem alimentare cu energie electrică). „Deși aceste spitale nu se află în subordinea Consiliului Județean, am considerat necesar să venim în sprijinul lor. Nu se știe în ce situație vor ajunge cele două spitale mari ale județului care tratează cazuri COVID-19 și poate aceste spitale orășenești vor trebui să preia bolnavi de acolo, trebuie să fie pregătitie”, a explicat președintele CJ Caraș-Severin.

 

CITEȘTE ȘI: POPA a declanșat CRUCIADA ANTICOVID în Consiliul Local Reșița!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite