Suntem prezenți și pe

Administrație

Încă două grădinițe din Reșița, reabilitate de Primărie cu fonduri europene

Publicat cu

în

Zilele acestea au fost semnate încă două contracte între Primăria Reșița și ADR Vest, de astă dată pentru proiecte cu finanţare europeană ce vizează infrastructura din educaţie. Valoarea totală a celor două proiecte se apropie de 3 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut azi de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Investițiile se vor face în Grădiniţele PP nr. 2 şi PN nr. 3, acestea urmând astfel a fi reabilitate şi modernizate prin Programul Regio-POR 2014-2020.

Clădirea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Reșița (foto sus), de pe strada Parcului nr. 4, va fi anvelopată termic şi consolidată, acolo unde se impune, se va înlocui tâmplăria exterioară cu tâmplărie termorezistentă, se vor reface instalaţiile şi se vor amplasa panouri solare pentru producerea apei calde. De asemenea, sunt prevăzute mansardarea clădirii, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi echiparea grădiniţei cu toate dotările necesare bunei funcţionări. Valoarea totală a proiectului este de 1.569.087 lei, din care 912.919 lei finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare – 25 de luni.

La fel, în cazul Grădiniţei cu Program Normal nr. 3 Reșița (foto jos), de pe strada Castanilor nr. 70, sunt prevăzute consolidări, după caz, anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare, refacerea învelitorii şi a instalaţiilor, amplasarea de panouri solare, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi asigurarea tuturor dotărilor necesare. Valoarea totală a investitiei este de 1.220.813 lei, din care 632.021 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare – 27 luni.

„Cele două proiecte implementate de Primăria Rețița sunt cofinanţate prin POR, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, mai precizează reprezentanții ADR Vest.

CITEȘTE ȘI: ADR Vest: „Reșița se transformă prin proiectele cu finanţare europeană”

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Justițieo oră în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație11 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație12 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social18 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate22 de ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Cele mai citite