Încă două grădinițe din Reșița, reabilitate de Primărie cu fonduri europene

Zilele acestea au fost semnate încă două contracte între Primăria Reșița și ADR Vest, de astă dată pentru proiecte cu finanţare europeană ce vizează infrastructura din educaţie. Valoarea totală a celor două proiecte se apropie de 3 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut azi de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Investițiile se vor face în Grădiniţele PP nr. 2 şi PN nr. 3, acestea urmând astfel a fi reabilitate şi modernizate prin Programul Regio-POR 2014-2020.

Clădirea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Reșița (foto sus), de pe strada Parcului nr. 4, va fi anvelopată termic şi consolidată, acolo unde se impune, se va înlocui tâmplăria exterioară cu tâmplărie termorezistentă, se vor reface instalaţiile şi se vor amplasa panouri solare pentru producerea apei calde. De asemenea, sunt prevăzute mansardarea clădirii, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi echiparea grădiniţei cu toate dotările necesare bunei funcţionări. Valoarea totală a proiectului este de 1.569.087 lei, din care 912.919 lei finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare – 25 de luni.

La fel, în cazul Grădiniţei cu Program Normal nr. 3 Reșița (foto jos), de pe strada Castanilor nr. 70, sunt prevăzute consolidări, după caz, anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare, refacerea învelitorii şi a instalaţiilor, amplasarea de panouri solare, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi asigurarea tuturor dotărilor necesare. Valoarea totală a investitiei este de 1.220.813 lei, din care 632.021 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare – 27 luni.

„Cele două proiecte implementate de Primăria Rețița sunt cofinanţate prin POR, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, mai precizează reprezentanții ADR Vest.

CITEȘTE ȘI: ADR Vest: „Reșița se transformă prin proiectele cu finanţare europeană”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite