ADR Vest: „Reșița se transformă prin proiectele cu finanţare europeană”

Luați cu problemele pe care le ridică pandemia COVID-19, am uitat să mai aruncăm un ochi spre ce se mai întâmplă la Primăria Reșița. Iar cum nici edilii nu se agită să fie băgați în seamă de presă, ajungem să aflăm de la instituții din județul Timiș ce mai face municipalitatea reșițeană.

Bunăoară, aflăm de pe pagina de Facebook a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest că săptămâna trecută a fost semnat un nou contract de finanțare cu Primăria Reșița, de astă dată pentru „Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuință – centrul Reșița, etapa 3, componenta bloc nr. A5, str. Horea”.

„Proiectul vizează eficientizarea energetică a blocului A5 de pe strada Horea, un imobil cu zece etaje şi 40 de apartamente, ai căror locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici la încălzire odată realizată noua investiţie. Valoarea totală a investiţiei este de 1.077.494 lei, din care 572.304 lei finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Proiectul a fost depus în cadrul apelului dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD)”, informează Sorin Maxim (foto), directorul executiv al ADR Vest.

De-a lungul a cel mult 16 luni, cât este perioada de implementare a proiectului, sunt prevăzute a se realiza: anveloparea fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare de lemn şi închiderea balcoanelor sau logiilor cu tâmplărie nouă din PVC și geam termorezistent, după caz, termoizolarea podului, repararea acoperișului tip terasă, înlocuirea șarpantei din lemn, a învelitorii, a jgheaburilor şi burlanelor.

Reprezentanții Agenției regionale cu sediul în Timișoara țin să sublinieze și cu această ocazie că „zona centrală a Reşiţei, capitala Banatului montan, se transformă prin proiectele cu finanţare europeană care se implementează acolo. Multe dintre ele vizează reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale şi a celor publice, o componentă importantă a Programului Operaţional Regional”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite