Primarul Reșiței, Ioan Popa, a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea termică a încă cinci blocuri turn. Fondurile sunt asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
La 57.392.322 de lei se ridică valoarea contractelor de finanțare semnate de primarul Ioan Popa pentru reabilitarea termică a încă trei loturi de blocuri turn – loturile 6, 7 și 13 – prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul renovării. Este vorba despre blocul nr. 35 de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie – lot 6, blocul nr. 2 de pe Aleea Trei Ape (scările 1, 2, 3) și blocul nr. 1 de pe Aleea Țarcului (scările A, B, C) – lot 13 și blocurile 2A (scările 1, 2, 3, 4) și nr. 4 (scările 1, 2, 3, 4, 5, 6) de pe Bulevardul Republicii – lot 7.
„Pe lângă aceste blocuri, avem deja semnate contracte de finanțare și pentru blocurile 1, 3, 5 și 9 de pe Bulevardul Republicii. Urmează procedura de licitație publică pentru fiecare lot și demararea lucrărilor. Totodată, avem finalizate documentațiile și așteptăm obținerea finanțării pentru alte 22 de imobile, majoritatea din zona Govândari. Clădirile cuprinse în acest program vor beneficia de lucrări de reabilitare termică integrală și de modernizarea spațiilor comune din interior și a zonelor exterioare”, a precizat primarul Ioan Popa.
Principalele intervenții cuprinse în aceste proiecte sunt: izolarea termică a faţadei prin înlocuirea tâmplăriei exterioare, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie PVC și prin termoizolarea pereților exteriori cu izolație termică de 15 cm; repararea/reconstruirea acoperişului tip terasă sau șarpantă (după caz), inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice; izolarea termică a planşeului peste subsol și a pereților și tavanelor comune cu apartamentele, în zona de acces în casa scării; modernizarea instalației de iluminat din casele de scară și înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, cu eficiență energetică ridicată, dotate cu senzori de mişcare/prezenţă; instalarea de sisteme pentru alimentare cu energie verde, din surse regenerabile, precum instalații cu panouri solare fotovoltaice; repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura blocului de locuinţe, în zonele degradate; repararea sau reconstruirea acoperişului tip şarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice; înlocuirea sau modernizarea liftului/lifturilor (unde este cazul).