A fost constituit Comitetul de Masiv pentru Grupa Munții Banatului și Poiana Ruscă. Romeo Dunca a fost ales președinte

 

Palatul Administrativ din Reșița a găzduit astăzi ședința de constituire a Comitetului de Masiv pentru Grupa Munții Banatului și Poiana Ruscă, un grup de lucru care reunește unități administrative din acest areal montan.

 

Comitetul de Masiv pentru Grupa Munții Banatului și Poiana Ruscă este unul dintre cele nouă organisme de acest fel constituite la nivel național cu rol consultativ și de liant între Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicilor privind dezvoltarea şi protecţia acesteia.

 

Membrii Comitetului de Masiv pentru Grupa Munții Banatului și Poiana Ruscă s-au întâlnit, astăzi, la Reșița, în prima ședință, prilej cu care a fost aleasă conducerea acestui for. Cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al comitetului a fost ales președintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin, Romeo Dunca, iar vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, a fost ales vicepreședinte al acestui for care se va ocupa de politicile și strategiile de dezvoltare durabilă din zona Banatului și Poiana Ruscă prin promovarea producătorilor locali din zona montană, crearea de puncte gastronomice locale, îmbunătăţirea infrastructurii şi promovarea turismului montan. În cadrul ședinței de astăzi a fost aleasă și comisia tehnică, urmând ca ulterior să fie stabilite şi comisiile de specialitate.

 

 

La ședința Comitetului de Masiv pentru Grupa Munții Banatului și Poiana Ruscă, care a fost prezidată de Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, au mai participat Ioan Dragomir – prefectul județului, Ioan Popa – primarul municipiului Reșița, Aurel Simion – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene.

 

La nivel naţional sunt constituite nouă Comitete de Masiv pentru grupele: nordică, centrală, sudică, Bucegi, Făgăraş, Parâng, Retezat-Godeanu, Munţii Banatului şi Poiana Ruscă, Munţii Apuseni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite