A început etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare. În școlile din Reșița mai sunt disponibile aproape 170 de locuri

 

Pentru anul școlar 2021-2022, la nivelul județului Caraș-Severin au fost aprobate 120 de clase pregătitoare, cu un număr total de 2.113 locuri. În urma primei etape de înscrieri, peste 25% dintre acestea au rămas neocupate.

 

Părinții care nu au reușit să își înscrie copiii în clasa pregătitoare în prima etapă o pot face începând de astăzi, 24 mai, până la sfârșitul lunii. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul etapei a doua, cererile-tip de înscriere pot fi depuse sau transmise la secretariatul unităților de învățământ în intervalul 24 mai – 31 mai.

 

„Părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă completează o nouă cerere tip de înscriere în a doua etapă, pe locurile disponibile. Cererile se completează doar pentru unitățile de învățământ pentru care există locuri disponibile. Unitățile de învățământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de înscriere în învățământul primar în a doua etapă, iar opțiunile online pentru aceste unități vor fi respinse de aplicația informatică. În cererea tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții vor completa, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unitatea de învățământ la care mai există locuri disponibile pentru a doua etapă”, explică reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin.

 

În Caraș-Severin mai sunt disponibile pentru etapa a doua de înscriere 598 de locuri dintr-un total de 2.113 câte au fost aprobate. 169 dintre acestea sunt la unitățile din municipiul reședință de județ, Reșița. Potrivit datelor publicate pe site-ul ISJ Caraș-Severin, o singură unitate de învățământ din Reșița, Școala Gimnazială Nr. 7, a reușit să ocupe încă din prima etapă toate locurile: două clase cu câte 22 de locuri. Cele mai multe locuri disponibile în etapa a doua în municipiul Reșița sunt la Liceul Teologic Baptist. Aici au fost aprobate cinci clase cu o capacitate totală de 110 locuri, însă, în prima etapă, au fost ocupate doar 64 dintre acestea. La Liceul de Arte „Sabin Păuța” mai sunt disponibile 35 de locuri; la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” – 17 locuri la clasele în limba română și 13 locuri la clasa în limba germană; la Școala Gimnazială „Mihai Peia” – 19 locuri; la Şcoala Gimnazială „Marius Șandru” și la Şcoala Gimnazială Nr. 8 – câte 12 locuri; la Colegiul Național „Traian Lalescu” – șapte locuri, la Şcoala Gimnazială Nr. 9 – șase locuri și la Colegiul Național „Mircea Eliade” – două locuri.

 

Lista candidaților înscriși la fiecare unitate de învățământ în etapa a doua va fi afișată pe 4 iunie 2021, după ce unitățile de învățământ analizează și soluționează cererile părinților pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available