Avantajele canapelelor din țesătură vs. piele

 

Cumpărăturile cu canapele sunt confuze, pentru a spune cel puțin. Există o mie de alegeri diferite de făcut în căutarea canapelei perfecte, care să se potrivească cu mobila de sufragerie. Printre considerații: modernă sau clasică? Spate înalt sau jos? Perne fixe sau libere? Toate întrebările importante, în ceea ce privește stilul și aspectul. Însă întrebarea cea mai des pusă este „Ar trebui să cumpăr o canapea din piele sau țesătură?”

 

Considerente generale

Așa cum v-ați putea aștepta, nu există un singur răspuns corect, deoarece atât canapelele din țesătură, cât și cele din piele au caracteristicile lor pozitive și negative. Și mai degrabă decât să urmați opiniile personale, recomandările sau experiențele, cel mai bine este să vă uitați la beneficiile fiecărui material pentru a vă ajuta să decideți ce finisaj de canapea este potrivit pentru dvs., familia și casa dvs. Cele mai importante considerații sunt durabilitatea, cerințele de îngrijire, aspectul, confortul și costul.

 

Șansele sunt că vă veți folosi canapeaua în fiecare zi timp de mulți ani, așa că luați-vă timp cu această decizie. Evaluați nevoile și obiceiurile familiei dvs., apoi acordați-vă puțin timp pentru a găsi exact piesa potrivită. Vă veți mulțumi mai târziu.

 

Beneficiile canapelelor din țesătură

 

Rețineți că categoria „țesătură” este mult mai largă decât categoria „piele”, deoarece există atât de multe tipuri diferite de țesături.

 

Confort

Simțul canapelelor din țesătură variază foarte mult în funcție de țesătura în sine și de sistemul de susținere al canapelei (adică pernele și cadrul). Cu toate acestea, canapelele din țesătură, în general, tind să fie mult mai confortabile decât canapelele din piele din mai multe motive.

În primul rând, țesătura tinde să fie un material mai moale și mai călduroasă decât pielea. La fel ca scaunele auto din piele, canapelele din piele se pot simți fierbinți și lipicioase vara și reci iarna, iar canapelele din piele tind să se simtă mai ferm decât canapelele din țesătură.

 

Îngrijire

Uzura canapelelor din țesătură depinde cel mai adesea de calitatea țesăturii. Așa cum v-ați aștepta, țesăturile de înaltă calitate (la fel ca piele de înaltă calitate) vor rezista mai bine la uzură. Majoritatea canapelelor din țesătură sunt tratate cu un finisaj rezistent la pete, astfel încât, atunci când se produc scurgeri, sunt ușor de curățat cu produse de specialitate sau cu un aparat de curățat manual cu abur. De asemenea, țesătura nu se zgârie ca pielea, așa că tinde să gestioneze mai bine ghearele animalelor de companie și copiii decât pielea.

 

Opțiuni de culoare și model

Deși pielea poate veni într-o varietate de culori, țesăturile sunt practic nelimitate în model, textură și culoare, astfel încât țesătura oferă șanse mult mai mari de a se potrivi decorului existent și de a obține aspectul dorit.

Aceasta este o oportunitate excelentă de a exprima stilul familiei dvs. Alegeți o canapea cu o țesătură distractivă, strălucitoare pentru a atrage atenția sau, alternativ, alegeți una într-un neutru calmant pentru a ancora o cameră plină de piese de artă sau decorative.

 

Cost

De obicei, puteți obține mai multă valoare dacă mergeți cu o canapea din țesătură. Țesătura și încadrarea de calitate sunt scumpe, dar aceeași canapea din piele va costa întotdeauna mai mult.

 

Beneficiile canapelelor din piele

 

Dacă vă înclinați spre o canapea din piele, probabil că sunteți atrași de aspectul, simțul, durabilitatea și poate curățenia pielii autentice. Pielea artificială împărtășește unele dintre aceleași caracteristici, dar nu toate (în special durabilitatea și îmbătrânirea naturală).

 

Hipoalergenică

Persoanele care suferă de alergii se descurcă de multe ori mai bine cu canapelele din piele, deoarece pielea nu adăpostește acarieni, părul de animale de companie și alți alergeni la fel de ușor ca și țesăturile.

 

Aspect

O canapea din piele poate da o anumită eleganță unei camere greu de duplicat într-o țesătură. Unele modele de canapele din piele sunt foarte tradiționale, dar, de regulă, canapelele din piele sunt de obicei mai la modă decât omologii lor din țesături.

Dacă vă place un aspect contemporan sau modern, canapelele din piele tind să pară mai elegante și mai elegante decât majoritatea canapelelor din țesătură.

 

Îngrijire

Pielea este foarte ușor de curățat – de obicei necesită o praf ușor sau se freacă de câteva ori pe an – în timp ce țesătura trebuie aspirată și curățată în mod regulat. Pielea este rezistentă și poate dura câteva decenii dacă este îngrijită corespunzător. Cu toate acestea, deși pielea nu necesită o atenție constantă, aceasta trebuie condiționată în mod consecvent pentru a preveni crăpăturile și despicăturile.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available