Unitățile de învățământ din Reșița trec, începând de mâine, în scenariul verde. Cursuri față în față pentru 90% dintre elevii din Caraș-Severin

 

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut astăzi în Reșița sub 1 la mie, astfel încât, începând de mâine, 25 mai, unitățile de învățământ din municipiu trec în scenariul verde. Și la nivelul altor localități cărășene au fost schimbate scenariile aprobate vineri.

 

Pe fondul modificării incidenței cazurilor de COVID-19, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Direcția de Sănătate Publică au avizat, astăzi, noi scenarii de funcționare, începând de marți, 25 mai, pentru unitățile de învățământ din mai multe localități ale județului. Astfel, unitățile de învățământ din municipiul Reșița și din comunele Berliște, Berzovia, Brebu, Carașova, Dognecea, Eftimie Murgu, Fârliug, Glimboca, Grădinari, Ramna și Zăvoi, unde incidența a scăzut sub pragul de 1 caz de COVID-19 la 1.000 de locuitori, vor funcționa, începând de mâine, în scenariul verde, cu prezența fizică în clase a tuturor elevilor. Pe de altă parte, având în vedere creșterea incidenței la peste 1 la mie în comunele Obreja și Vărădia, unitățile de învățământ aici vor trece în scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a vor face cursuri în sistem online. În celelalte localități ale județului, rămân valabile scenariile aprobate vineri, 21 mai.

 

„În urma modificărilor survenite, situația scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin este următoarea: 321 de unități de învățământ cu 28.573 de elevi sunt în scenariul verde și 88, în scenariul galben. În aceste 88 de unități de învățământ, 4.273 de elevi participă fizic la ore, iar 3.412 studiază de acasă, online. De asemenea, sunt 117 elevi care studiază online din motive medicale și 29 de cadre didactice care continuă predarea online, tot din motive medicale. Astfel, în momentul de față, 90,25% dintre elevii din Caraș-Severin participă fizic la cursuri, iar 9,75%, în format online”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite