A început un nou an universitar (și) la Reșița. „În fiecare an avem un număr mai mare de studenți”

 

Aula „Eftimie Murgu” a Centrului Universitar UBB din Reșița a găzduit, astăzi, festivitatea de deschidere a anului universitar 2023 – 2024.

 

Noul an universitar a început la Reșița cu peste 1.300 de studenți, înmatriculați la cele șase facultăți ale Centrului Universitar UBB – Facultatea de Inginerie; Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor; Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Facultatea de Sociologie și Asistență Socială; Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Educație Fizică și Sport. O parte dintre aceștia au participat, astăzi, în Aula „Eftimie Murgu”, la festivitatea de deschidere, alături de cadre didactice și reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

 

„Un nou an universitar, un nou început, un nou moment de bucurie pentru că și în acest an tinerii au ales Universitatea Babeș-Bolyai, aici, la Reșița. Ne bucurăm că în ultimii patru ani am reușit să avem un trend ascendent în ceea ce privește înscrierea, în fiecare an având un număr mai mare de studenți comparativ cu anul anterior. Așteptăm tineri plini de inițiativă, plini de idei cu care să ducem la capăt cât mai multe proiecte”, a fost mesajul directorului Centrului Universitar UBB Reșița, Andrade Bichescu.

 

La rândul lor, atât primarul Reșiței, Ioan Popa, cât și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, i-au îndemnat pe tineri să vină și să rămână la Reșița. „Universitatea «Babeș-Bolyai» este una de prestigiu și sper că e destul de atractivă astfel încât să genereze interes pentru tinerii care vor să urmeze cursurile unei facultăți. Le doresc mult succes tuturor și îi așteptăm pe piața forței de muncă pentru că avem nevoie de resursă umană înalt calificată. Nu găsim ingineri constructori la Primăria Reșița care să urmărească proiectele europene care se implementează în oraș. Nu găsim oameni de administrație publică, am închis Biroul de Impozite și Taxe pentru două săptămâni, că nu am avut personal. Avem nevoie de resursă umană ca de aer”, a spus Ioan Popa. În aceeași notă, Romeo Dunca le-a transmis studenților că „Reșița are toate condițiile pentru a veni să învețe aici. Sperăm ca Reșița să beneficieze pe viitor de serviciile lor, când vor finaliza studiile să rămână la noi, pentru că Reșița are nevoie de tineri educați și de calitate”.

 

 

Sursă foto: FB Radio România Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available