Muzeul Banatului Montan din Reșița are, în sfârșit, o sală de conferințe modernă!

 

Sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reșița a trecut, în ultimele luni, printr-un proces de reabilitare, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Amenajată în 1987, la standardele acelor ani, sala de conferințe de la parterul Muzeului Banatului Montan nu a mai fost reabilitată până acum. Anul acesta, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat muzeului suma de 150.000 de lei pentru lucrări de modernizare. „Era o sală improprie ce se impunea renovată pentru că nu s-a mai intervenit asupra ei de când a fost dată în folosință, mai exact din 1987. Am susținut renovarea acesteia, muzeul și orașul Reșița meritau acest efort”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cu prilejul prezentării noii săli de conferințe a muzeului reșițean, ce a avut loc ieri, 2 octombrie. Sala are o capacitate de o sută de locuri și va putea găzdui evenimente de profil: simpozioane, conferințe, prezentări de carte.

 

Muzeul Banatului Montan Reșița este și beneficiarul final al unui proiect de reabilitare energetică, depus de către Consiliul Județean Caraș-Severin, prin care va fi renovată întreaga clădire. Valoarea proiectului, finanțat prin Programului Național de Redresare și Reziliență, este de circa 10.500.000 de lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite