Weekend plin de șoferi inconștienți pe șoselele din Caraș-Severin. Polițiștii rutieri au aplicat aproape 500 de amenzi

 

Depășirea vitezei legale a fost, din nou, cea mai frecventă abatere depistată pe drumurile publice din Caraș-Severin, dar nu au lipsit nici cazurile de șoferi beți, drogați sau fără permis.

 

482 de sancțiuni contravenționale, dintre care 185 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, au aplicat polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, în cadrul acțiunilor derulate pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe lângă șoferi, au fost sancționați și 20 de bicicliști și 17 pietoni care au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale. De asemenea, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere și au retras 25 de certificate de înmatriculare.

 

În același interval, polițiștii au constatat și opt infracțiuni la regimul rutier – trei privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, patru privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și una privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat în circulație.

 

Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără: un tânăr de 25 de ani care a fost depistat, sâmbătă, 30 septembrie, la ora 00.15, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din Reșița, aflându-se sub influența unei substanțe psihoactive; un bărbat de 33 de ani care conducea un autoturism, azi-noapte, pe DN 6, în afara localității Armeniș, având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat și un bărbat de 36 de ani depistat la volan, tot azi-noapte, pe DC 64, în localitatea Broșteni, cu o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Toți cei trei bărbați au fost conduși la spital pentru a li se preleva mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available