A luat Hurduzeu de la Frunzăverde ce-i mai rău? Liderul PSD riscă și el condamnarea la închisoare!

 

Președintele PSD Caraș-Severin Silviu Hurduzeu spune că un primar liberal îi amenință pe pesediștii din Consiliul Județean cu plângeri penale pentru modul cum au alocat cele 37 de milioane de lei din impozitul pe venit. Dar primarul în cauză îl contrazice: plângerea penală vizează în primul rând conducerea județeană a PSD, pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, pe „modelul Frunzăverde – 2014”!

 

„Primarul liberal din Băuţar, Romeo Răduţă, a anunţat că vrea să le facă plângere penală consilierilor judeţeni PSD, Pro România şi PMP pe motiv că nu au votat cum şi-au dorit liberalii la ultima şedinţă a CJ, instituţie condusă de PeNeListul Romeo Dunca. Nici nu vreau să mă gândesc cum arată şedinţele de Consiliu Local de la Băuţar dacă acest primar nu înţelege principii fundamentale ale unei democraţii”, a scris Silviu Hurduzeu, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

 

Contactat de resita.ro, primarul Romeo Răduță ne-a declarat că lucrurile stau cu totul altfel față de cum lasă de înțeles liderul pesedist. Și îi aduce aminte acestuia că „în Caraș-Severin a existat o speță, o condamnare a doi lideri politici importanți, Ionesie Ghiorghioni și Sorin Frunzăverde, fie iertați, cu privire la comiterea de infracțiuni asimilate actelor de corupție, mai exact, trafic de influență. Ce-au făcut: au sunat primarii, le-au promis alocări de sume importante de bani ca să voteze un anumit candidat. Faptă pentru care li s-a făcut dosar penal și au fost condamnați”.

 

Or, arată primarul liberal, situația seamănă leit cu ce se întâmplă acum în județ: „În momentul de față, liderii PSD din Caraș-Severin au făcut presiuni și au promis sume însemnate de bani pentru primării conduse de primari PNL, fapt ce s-a materializat în ultima ședință a Consiliului Județean prin atribuirea către 6-7 astfel de primari a unor sume foarte mari de bani raportat la ce-am primit noi ceilalți. Lor li s-au dat câte 500-600 de mii de lei, iar nouă, celorlalți liberali – câte 50 de mii. S-a făcut asta în ideea de a trece la PSD și de a aduce voturi PSD-ului la alegeri”.

 

„Acesta este motivul plângerii penale pe care am redactat-o”, spune Romeo Răduță, primarul liberal precizând că așteaptă ca „instituțiile statului să se autosesizeze, pentru că speța este cunoscută. Dacă nu se autosesizează, voi depune eu plângerea penală la Serviciul Teritorial Timișoara al DNA. Plângerea penală e pregătită și este formulată împotriva conducerii PSD Caraș-Severin și a consilierilor județeni care au pus în aplicare directivele șefilor, atribuind în mod ilegal acele sume primarilor PNL. Adică le dai astfel de sume unor primari PNL și dup-aia îi și anunți ca și trecuți la tine la PSD”.

 

CITEȘTE ȘI: Ticăloșia pesedistă „1 leu vouă, 10 nouă!” a fost adoptată în CJ Caraș-Severin

 

După cum se știe, fostul lider politic Sorin Frunzăverde a fost condamnat în anul 2016 la doi ani de închisoare (cu suspendarea executării pedepsei) pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit. Potrivit procurorilor anticorupție, în campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2014, „Sorin Frunzăverde și-a folosit influența pe care o avea în calitatea sa de președinte al CJ Caraș-Severin și de vicepreședinte al unui partid politic, asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al CJ și membru în același partid politic, pentru obținerea unor foloase necuvenite, respectiv să obțină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii din care faceau parte și, implicit, să-și consolideze poziția în cadrul acestei formațiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiționarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului”. Apoi, „Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu nouă primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea și influența sa de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, să facă demersuri favorabile în direcția respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Județean către primării în anii 2015 și 2016, respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraș- Severin”.

 

Silviu Hurduzeu, spre deosebire de Sorin Frunzăverde în 2014, nu deține președinția Consiliului Județean, dar are cam aceeași putere, atâta timp cât conduce organizația județeană a partidului care controlează majoritatea voturilor din forul județean. Și care alocă bani primăriilor pe criterii cel puțin îndoielnice, după cum s-a văzut în ședința CJ de la începutul acestei săptămâni. Iar cum de rezultatul pe care-l va obține PSD în Caraș-Severin la alegerile din iunie depinde viitorul politic al lui Hurduzeu, ne putem gândi la orice. Chiar și la încălcarea legii pentru ca liderul pesedist să-și atingă obiectivele.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available