A murit ziaristul Petru Buzzi!

 

Astăzi dimineață, pe un pat de spital din Cluj-Napoca, a murit Petru Buzzi, unul dintre cei mai reprezentativi jurnaliști pe care i-a avut județul Caraș-Severin. După absolvirea Facultății de Ziaristică, în 1980, a lucrat la Flamura, Flamura Liberă și Timpul, redacție pe care, conducând-o timp de zece ani, până în 2004, a transformat-o într-o adevărată școală pentru presa cărășeană.

 

Se va scrie foarte mult despre ce și cine a fost Petru Buzzi, așa că nu o să fac și eu același lucru. Însă, ca spectator atent al modului în care presa, ca de altfel multe alte instituții, a evoluat, a ajuns la apogeu, apoi a început să pice în derizoriu, voi spune doar că odată cu dispariția lui Petru a dispărut unul dintre cei mai importanti și onești oameni de presă pe care i-a avut Reșița. Pe vremuri foarte aprige a știut ca nimeni altul să păstreze echilibrul ziarului Timpul, cel mai bun pe care l-a avut Reșița, dând câte o șansă tuturor celor care o meritau. Chiar dacă relația noastră, cea dintre directorul ziarului Timpul și liderul confederației sindicale Cartel Alfa CS la care erau afiliați ziariștii de la Timpul, a avut parte și de momente tensionate, știam că ne bucurăm unul de respectul și amiciția celuilalt. Iar relația de respect și amiciție s-a păstrat și după ce Petru s-a retras din presă și a condus, cu succes, Camera de Comerț și Industrie a județului Caraș-Severin.

Drum bun, Peruti! Dumnezeu să te odihnească și te aibă în paza Lui.

 

N.R. Înmormântarea va avea loc în satul natal al lui Petru Buzzi, Clopotiva (județul Hunedoara), duminică, 17 octombrie, la ora 13, a anunțat familia îndurerată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite