A plouat cu amenzi pe șoselele cărășene! Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

Weekendul trecut, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier. Pentru abaterile constatate, au aplicat 501 sancțiuni contravenționale, dintre care 241 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

62 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării. 3 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv un conducător auto care a depășit cu peste 70 km/h limitele legale de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alte 14 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și două pentru conducerea sub influența alcoolului. Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 25 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare”, transmit oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite