Ajutor de stat pentru companii românești afectate de restricțiile din pandemie. Comisia Europeană și-a dat acordul pentru 358 de milioane de euro

 

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, o schemă românească în valoare de 358 de milioane de euro pentru sprijinirea mai multor companii afectate de pandemia de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

 

Schema de sprijin a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici şi medii afectate de pandemia de coronavirus şi active în sectoarele manufacturier, comerţ angro şi cu amănuntul şi turism. Sprijinul financiar se va acorda sub formă de subvenţii directe.

 

Măsura este destinată să ajute companiile să finanţeze investiţii în active tangibile şi intangibile, deci nu și investiții financiare, şi să depăşească deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului. Potrivit Agerpres, de această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de firme. Banii ar urma să fie acordați până la 31 decembrie 2022.

 

Comisia Europeană a aprobat schema românească apreciind că ajutorul este în conformitate cu condiţiile Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Astfel, se arată în comunicatul Comisiei, Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite