Reșițeanul Florentin Pera, votat selecționer al naționalei de handbal feminin

 

Antrenorii din Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal au convenit astăzi ca Florentin Pera să fie noul selecționer al naționalei feminine.

 

Până de curând antrenor principal al echipei ȚSKA Moscova (foto), reșițeanul Florentin Pera a acceptat oferta din România de a prelua conducerea tehnică a naționalei feminine de handbal. Antrenorii din Liga Florilor au votat astăzi în ședința Comisiei Tehnice a FRH, cu 13 voturi pentru din totalul de 14, ca Pera să conducă stafful tehnic al echipei naționale. Decizia urmează a fi validată de Consiliul de Administrație al federației – o formalitate, ținând cont că propunerea ca Florentin Pera să devină selecționer a fost făcută chiar de conducerea FRH, prin antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

 

După votul de azi, Florentin Pera a declarat pentru gsp.ro că obiectivul său principal ca selecționer este calificarea reprezentativei României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: „Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, cu gândul și dorința de a forma un climat propice performanței. Totodată, voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale. Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge până la ultima picătură de energie, indiferent de adversar. Eu consider că valoarea grupului învinge valoarea individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.”

 

Reșițeanul a antrenat în ultimul an pe ȚSKA Moscova, echipă cu care a câștigat Cupa Rusiei și s-a calificat, în sezonul trecut, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, echipele rusești au fost excluse din competițiile europene de handbal, astfel că ȚSKA nu și-a putut continua lupta pentru trofeul european.

 

Florentin Pera (43 de ani) s-a mai aflat pe banca naționalei feminine, în perioada 2012-2015, ca „secund” al lui Gherghe Tadici. Și-a început cariera de antrenor în 2002, la LPS Reșița, a antrenat apoi pe Universitatea Reșița (în perioadele 2001-2006 și 2008-2011) și mai multe echipe din primele două ligi ale campionatului românesc: Mureșul Târgu Mureș, Cetate Deva, Tomis Constanța, HCM Roman, „U” Cluj, HC Dunărea Brăila și SCM Rânicu Vâlcea.

 

Sursă foto: handbalmania.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite