Accesul cu ATV-urile în ariile naturale protejate, strict interzis! Avertisment din partea jandarmilor montani

Pasionații de off-road care „fac legea” în ariile naturale protejate, distrugând tot ce găsesc în calea ATV-urilor, motocicletelor sau a mașinilor de teren, riscă amenzi de până la 60.000 de lei.

În ultimul weekend, jandarmii cărășeni împreună cu lucrători din cadrul „Sit Natura 2000” au desfășurat o acțiune de informare în stațiunea Muntele Mic, una dintre zonele cele mai afectate de amatorii de aventuri off-road. „Atât agenții economici care oferă spre închiriere ATV-uri, cât și cu turiștii dornici de o plimbare cu astfel de mijloace motorizate au fost informați cu privire la importanța ariilor naturale protejate, practicarea unui turism responsabil și folosirea mijloacelor motorizate, ATV-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, cu respectarea prevederilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin (IJJ), Marius Săndulescu.

Potrivit normelor legale în vigoare (OUG 57/2007, art. 53, al. 2, lit. m ), accesul neautorizat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis, iar încălcarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 5.000 de lei la 10.000 lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice.

„Pentru o viață sănătoasă este nevoie să respectăm natura. Fiecare dintre noi trebuie sa înțeleagă că nu este suficientă doar înființarea ariilor naturale protejate, este nevoie să avem grijă de ele, să le păstrăm așa cum ne-au fost dăruite”, avertizează reprezentanții IJJ Caraș-Severin.

Sursă foto: IJJ Caraș-Severin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available