Din 15 martie, 22 de parcări publice cu plată în Reșița. Vezi unde se află cele 1.000 de locuri de parcare și cum va funcționa noul sistem de plată

Din 15 martie 2021, intră în vigoare sistemul cu plată în 22 de parcări publice din Reșița. Plata va putea fi făcută prin mijloace moderne și sigure, prin intermediul aplicației mobile TPARK sau prin SMS la numărul de telefon 7420.

În total, în Reșița vor fi disponibile 1.000 de locuri de parcare cu plată, în următoarele zone: Inspectoratul Județean de Poliție (26 de locuri); Hotel Rogge – BCR (26 de locuri); Centrul de Recoltare Sânge (10 locuri); Triaj Locomotive (22 de locuri); Triaj OMV – Promenada (15 locuri); Parcare Verde Consiliul Județean (90 de locuri); Administrația Financiară (55 de locuri); Sala Polivalentă (31 de locuri); Bazar Nera (49 de locuri); Cinematograf Dacia (36 de locuri); Piața Reșița Nord (27 de locuri); Piața Traian Vuia (47 de locuri); Blocul 800 (40 de locuri); Spitalul Județean (113 locuri); Piața Reșița Sud (21 de locuri); Magazin Victoria (110 locuri); Policlinica nr. 2 (63 de locuri); BRD – LIDL (23 de locuri); Casa de Cultură (52 de locuri); Hotel Semenic – Prestarea (19 locuri); Strada Unirii – Casa Galbenă (40 de locuri); Poliție – Comisariat (85 de locuri).

Sistemul cu plată va funcționa de luni până sâmbătă, în intervalul orar 7.30-20.00. Excepție face Parcarea Verde din spatele Palatului Administrativ, al cărei orar de funcționare va fi de luni până sâmbătă între orele 7.30-15.00. După ora 15.00, aceasta va avea regim de parcare de domiciliu. „Spaţiile de parcare în care urmează să se perceapă tarif de staționare vor fi delimitate prin marcaje, semnalizate prin indicatoare cu simbolul «parcare» și cu plăcuțe de informare prin care se detaliază tarifele practicate și modalitățile de plată disponibile”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Plata parcărilor va putea fi făcută prin SMS sau prin aplicația TPARK, urmând câțiva pași simpli. Șoferii care aleg plata prin SMS trebuie să trimită un mesaj la numărul scurt 7420 în care să menționeze codul aferent duratei de parcare (150 pentru o oră sau 151 pentru o zi, la mașinile sub 3,5 tone, și 152 la mașinile peste 3,5 tone pentru o oră), urmat de numărul de înmatriculare al mașinii (exemplu: 150CS01ABC pentru o oră 1 de parcare). Tarifele pentru plata prin SMS sunt, pentru mașini sub 3,5 tone, 0,71 euro pentru o oră și 2,86 euro pentru o zi de parcare. Pentru mașinile cu greutate mai mare de 3,5 tone metoda de plată prin sms este valabilă doar pentru o oră de staționare, tariful fiind de 3,39 euro. Plata pentru o zi se va putea face doar prin aplicație. „Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

Plata parcărilor prin aplicația TPARK va putea fi făcută astfel: creează un cont, introdu cardul de credit, selectează Reșița, introdu numărul de înmatriculare, selectează zona și durata, plătește. Sistemul TPARK este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone, iar comisioanele pentru plata parcării cu cardul, prin această aplicație, diferă în funcție de emitentul cardului.

Serviciul Parcări mai pune la dispoziția șoferilor și o serie de abonamente cu valabilitate de o lună, trei luni, șase luni sau un an. Acestea vor putea fi plătite prin aplicația TPARK sau la casieria de la Blocul 800, str. Petru Maior, nr. 2, tarifele fiind 59,5 lei/lună; 166,6 lei/trei luni; 333,2/șase luni sau 583,1 lei/an. Pentru riverani, abonamentul de parcare va fi de 59,5 lei/an. „Abonamentul de parcare pentru riverani/locatari se eliberează persoanelor fizice care dețin un abonament de domiciliu valabil în interiorul unei parcări cu taxă și asigură dreptul de staționare doar pentru zona corespunzătoare adresei de domiciliu. Eliberarea acestui tip de abonament se face pentru anul în curs, pe baza actelor de identitate ale proprietarului autovehiculului, abonamentul valabil pentru parcarea de domiciliu și pe baza certificatului de înmatriculare al autovehiculului (talon cu ITP la zi)”, explică reprezentanții Primăriei.

Conducătorii auto trebuie să știe că abonamentele achiziționate pentru parcările cu plată nu sunt transmisibile și sunt valabile doar pentru numărul de înmatriculare înregistrat în sistem pentru care a fost făcută plata. Iar neplata parcării se sancționează cu amendă în cuantum de 150 de lei, respectiv 75 de lei dacă este achitată în 15 zile. La fel ca abonamentul, amenda poate fi plătită prin aplicație sau la casierie.

Mai multe informații despre modul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată pot fi obținute de pe siteul Primăriei Reșița, în secțiunea „Parcări cu Plată”, la sediul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat, adresa: Petru Maior, nr. 2, camera 3.310 – Serviciul Parcări, telefonic la numărul 0255.220546 sau prin e-mail: patrimoniu@primariaresita.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available