Licitații cu cântec la Direcția Silvică Caraș-Severin, sancțiuni aplicate de Garda Forestieră. „Având în vedere multitudinea neregulilor constatate, verificările vor continua”

Inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au descoperit numeroase nereguli la licitațiile de masă lemnoasă organizate de către Direcția Silvică a județului Caraș-Severin. Reprezentantul legal al instituției și toți membrii comisiilor de preselecție și de licitație au fost amendați.

Șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.000 de lei a dat Garda Forestieră Timișoara în urma verificărilor efectuate în perioada 15 februarie – 4 martie la Direcția Silvică a județului Caraș-Severin. Controalele au vizat licitațiile de masă lemnoasă organizate de către Direcția Silvică și, potrivit reprezentanților Gărzii Forestiere, au scos la iveală numeroase încălcări ale prevederilor legale.

„Pentru aceste fapte au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 46.000 lei, sancțiunile fiind aplicate atât reprezentantului legal al Direcției Silvice Caraș-Severin, cât și tuturor membrilor comisiilor de preselecție și licitație. Având în vedere multitudinea neregulilor constatate, verificările vor continua”, informează Garda Forestieră Timișoara, fără a oferi mai multe detalii despre natura acestor nereguli sau despre cei care se fac responsabili de încălcarea legislației în domeniul licitațiilor silvice.

Vom reveni asupra subiectului, în măsura în care vom obține informații suplimentare. Momentan, Direcția Silvică Caraș-Severin nu a transmis presei niciun comunicat cu privire la neregulile constatate și sancțiunile aplicate de Garda Forestieră Timișoara. A făcut-o însă cu promptitudine când a fost vorba despre campania de împăduriri începută zilele trecute, printr-un comunicat în care eram înștiințați că silvicultorii vor planta un milion de puieți forestieri.

Sursă foto: arhivă

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available