UPDATE. Accidentat grav cu motocicleta, un cărășean ajunge în spital la Timișoara și află că are COVID-19!

Astăzi, 21 mai, în timp ce prefectul Cristian Gâfu preciza într-un comunicat că de 8 zile în Caraș-Severin „nu a fost identificat nici un caz nou de îmbolnăvire cu COVID-19”, apare și un anunț al GCS privind creșterea la 111 a numărului total de cărășeni infectați de la începutul pandemiei.

Deși, după cum aveam să aflăm ulterior, cazul apărut azi în statisticile Grupului de Comunicare Strategică nu este tocmai de azi. Ne-au dumirit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, instituție care, deși comunise că până astăzi la ora 9 numărul total al cărășenilor infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei este același ca în ultima perioadă, 110, a revenit prompt cu precizări lămuritoare.

Există un al 111-lea caz. Motociclist din Armeniș, accident moto duminică (17 mai, n.r.), dus la Timișoara, operat la Neurochirurgie, depistat ulterior pozitiv. Deoarece accidentul a fost grav, nu a existat un CNP corect, până în această dimineață, după ora 9, când a putut fi declarat pozitiv. Ancheta epidemiologică e în curs și e desfășurată de dr. Adrian Struț, de la Caransebeș. Cazul va apărea în raportarea următoare”, explică dr. Mircea Borcău, medic primar epidemiolog, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul DSP Caraș-Severin.

Numărul „izolaților”, peste 1.000!

Singurele alte schimbări față de raportarea de ieri sunt relevate de situația carantinaților și a persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Numărul celor din urmă a crescut de la 501, câte erau aseară în izolare, la 1243! Așadar, în ultimele trei zile, numărul izolaților la domiciliu s-a mărit de peste zece ori, în special ca urmare a sosirilor în țară după încheierea stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, ni se mai spune că au ieșit din izolare 24 de persoane, iar din carantină, 7. În Caraș-Severin se mai află în carantină instituționalizată 199 de oameni, cu nicio nouă intrare în ultimele 24 de ore.

Sursă foto: arhivă libertatea.ro

UPDATE, ora 16.20

Anchetă epidemiologică la Spitalul Caransebeș și Primăria Armeniș

Informații noi, de astă dată din surse neoficiale. Persoana depistată cu COVID-19 este de loc din satul Feneș, aparținător de comuna Armeniș, la a cărei primărie este și angajată. Imediat după accidentul de motocicletă produs duminică, victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Aici medicii au stabilizat-o, dar starea acesteia fiind foarte gravă, s-a apelat la un elicopter SMURD, cu care pacientul a fost transportat la spital în Timișoara. Operat la Neurochirurgie, acesta a aflat azi, când a venit rezultatul testului COVID-19, că este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În acest moment se desfășoară ancheta epidemiologică, care îi are în vedere pe toți cei ce s-au aflat în contact direct cu bolnavul, în ultimele zile. Ancheta DSP se va desfășura nu doar în spitalul din Caransebeș, ci și la Primăria Armeniș, printre colegii persoanei infectate cu noul coronavirus. Nu este exclus ca ancheta epidemiologică să-l includă și pe primarul comunei Armeniș, Ioan Cristian Vela.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite