Acord de parteneriat între Consiliul Județean Caraș-Severin și Ordinul Arhitecților. Romeo Dunca: „Vrem să stopăm construirea haotică”

 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și președintele Filialei Timiș-Caraș a Ordinului Arhitecților din România, Drăgan Dragomir, au semnat, la Reșița, un Acord de parteneriat ce vizează o dezvoltare urbanistică sănătoasă și corectă a județului Caraș-Severin.

 

Acordul de parteneriat încheiat între Consiliul Județean (CJ) Caraș-Severin și Ordinul Arhitecților din România (OAR), Filiala Timiș – Caraș, prevede participarea, cu rol consultativ, a arhitecților membri ai ordinului în comisiile tehnice ale CJ Caraș-Severin, asigurarea de asistență și consultanță, organizarea de workshop-uri în vederea alcătuirii temelor de proiectare, dar și popularizarea aspectelor ce țin de dezvoltarea urbanistică a Caraș-Severinului, respectiv a promovării în rândul membrilor filialei a oportunităților ce țin de proiectele din județ. „Vrem să încurajăm valoarea locală, să stopăm construirea haotică, iar acordul semnat reprezintă primul pas. În etapa următoare vom avea întâlniri cu primarii pentru că ne dorim adoptarea unui regulament de construire unitar. Filiala Timiș-Caraș a OAR va asigura consultanța, vor fi organizate cursuri de instruire destinate personalului cu atribuții de urbanism din administrația publică locală, dar și concursuri de soluții”,  a declarat, cu această ocazie, președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.

 

În cadrul întâlnirii, la care au mai participat, alături de președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, și de președintele Filialei Timiș-Caraș a OAR, Drăgan Dragomir, arhitectul șef al județului Caraș-Severin, Luminița Munteanu, și administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, a fost prezentat și un „Ghid de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – județul Caraș-Severin”, editat de către OAR. Rolul acestui ghid este acela de a furniza un instrument de lucru locuitorilor din mediul rural, autorităților locale, investitorilor, proiectanților și o baza consultanților implicați în procesul de elaborare a unor regulamente de construire în mediul rural. De asemenea, este în lucru un Regulament de estetică general, ca instrument de buna practică cu scopul de a crea un cadru de proiectare unitar și coerent prin utilizarea unor prevederi de construire simplificate.

 

Filiala Timiș-Caraș a Ordinului Arhitecților din România este o organizație profesională, neguvernamentală, din care fac parte, obligatoriu, toți arhitecții și conductorii arhitecți cu drept de semnătură și, la cerere, arhitecții și conductorii arhitecți fără drept de semnătură sau arhitecții stagiari din județele Timiș și Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available