Acţiune antidrog la Festivalul Take Off de la Caransebeș

 

Echipe formate din poliţişti şi specialişti din cadrul Centrului de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog vor desfăşura o acţiune specială la Festivalul Take Off Caransebeș. Spectatorii vor fi informați cu privire la pericolele drogurilor și vor putea experimenta senzaţiile oferite de acestea, cu ajutorul unor ochelari speciali. Acţiunea are loc după ce, la începutul acestei luni, un tânăr a murit în urma unei supradoze de droguri la Festivalul Saga din București.

 

Prima ediție a Festivalului Take Off Caransebeș se desfăşoară în acest weekend în zona hangarelor de pe Aeroportul Banat Caransebeș. Cu această ocazie, Centrul de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog (CPECA) Caraș-Severin desfășoară în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – Biroul Siguranță Școlară, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalități şi Serviciul Rutier – activități de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de alcool și droguri. De asemenea, împreună cu voluntari antidrog, specialiştii CPECA vor oferi informaţii despre măsurile imediate ce trebuie luate în cazul unei supradoze.

 

„Atmosfera de la festival poate deveni copleșitoare la un moment dat, mai ales dacă tinerii consumă alcool sau altceva, așa că mesajul pentru cei prezenți la festival este acela că te poți distra și fără să consumi droguri. Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Interacțiunea cu tinerii prezenți la festival, comunicarea directă și deschisă, informarea cu privire la serviciile de asistenţă medicală, psihologică şi socială oferite adolescenţilor şi tinerilor consumatori de droguri, precum şi familiilor acestora dar și o serie de recomandări menite să promoveze un stil de viață sănătos și responsabil sunt ceea ce ne propunem pe durata întregului festival”, a declarat coordonatorul CPECA Caraș-Severin, comisar-șef de poliție Aurelian Vieriu.

 

Totodată, participanții la festival vor putea încerca „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool”, care simulează o intoxicaţie cu alcool.

 

„Participarea noastră la astfel de evenimente reprezintă unul din principalele sale obiective, acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să adopte un stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber şi de a creşte nivelul de informare şi sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului şi dependenţei de droguri, în vederea diminuării stigmatizării şi marginalizării sociale a consumatorilor de droguri”, a precizat coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

 

În această seară, cap de afiș al Festivalului Take Off este Delia, iar duminică, 19 iunie, trupa Vița de Vie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available