Ion Tabugan: Victorie categorică la Înalta Curte, Romsilva este un bun administrator al pădurilor statului din Caraș-Severin. Agent Green: O știre falsă și periculoasă

 

Directorul Direcției Silvice Caraș-Severin anunță că Romsilva a obținut împotriva Agent Green o victorie categorică la Înalta Curte de Casație și Justiție într-o speță de care ar putea depinde viitorul pădurilor din zona Băile Herculane. Agent Green susține că adevăratul proces încă se judecă la Curtea de Apel București.

 

„Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Hotărârea nr. 3017/2021, o victorie categorică împotriva reclamantei Asociația Agent Green în procesul prin care această organizație a solicitat suspendarea Ordinului nr. 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin. Prin considerarea de către instanță a faptului că acțiunea Asociației Agent Green este neîntemeiată se arată foarte clar faptul că aplicarea amenajamentului silvic la Ocolul Silvic Băile Herculane nu a produs consecințe greu sau imposibil de înlăturat așa cum susține reclamanta, fiind bazat pe norme tehnice legale și aplicabile pădurilor din România.”, transmite Direcția Silvică Caraș-Severin, printr-un comunicat semnat de directorul Ion Tabugan.

 

Potrivit șefului Direcției Silvice cărășene, „faptul că pârâții pierzători sunt înseși organizația de mediu Asociația Agent Green confirmă faptul că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prin Direcția Silvică Caraș-Severin, ca unitate a acesteia, este un bun administrator al pădurilor statului din județul Caraș-Severin și implementează cu responsabilitate și succes prevederile legislației din România”.

 

În replică, Agent Green susține că acest comunicat este „o știre falsă și periculoasă”. Mai exact, arată organizația de mediu, „în realitate, Romsilva nu a câștigat la ICCJ procesul cu Agent Green pentru pădurile din ocolul Băile Herculane. În prezent se judecă pe fond la Curtea de Apel București anularea amenajamentului care potrivit Agent Green prevede tăieri abuzive”.

 

Sursă foto: Facebook/Băile-Herculane

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available