Adevărata față a unei Opoziții ipocrite. Moțiunea pandemiei de ură i-a dat ocazia lui Vela să lase PSD-ul (fără) mască!

Al 4-lea ministru liberal vizat de o moțiune simplă, în timpul pandemiei. După titularii de la Finanțe, Agricultură, Educație, astăzi a fost rândul ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să fie atacat politic de parlamentarii PSD printr-o moțiune simplă. La rândul său, acesta i-a acuzat pe social-democrați că, prin aceste moțiuni redactate de consilierul din stafful tehnic de la grupul PSD și semnate „în alb”, nu fac altceva decât încearcă să puncteze din punct de vedere electoral.

„Am primit cu un profund sentiment de… încă nu îmi dau seama cum să îl definesc, titlul acestei moțiuni semnate de dumneavoastră: «Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie». Spun semnată, și nu scrisă de dumneavoastră, pentru că am auzit că tabelele de susținere le-ați semnat în alb pentru toate moțiunile simple la adresa miniștrilor liberali”, și-a început ministrul Marcel Vela discursul din plenul Senatului, după citirea textului moțiunii simple depuse împotriva sa.

Moțiune cu fake-news în frunte

Semnatarii documentului îi solicită demisia susţinând că prin ordonanţele militare emise s-au luat decizii contradictorii şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat. Potrivit pesediștilor, structurile coordonate de ministrul Afacerilor Interne „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS, nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatură de testare pentru noul coronavirus”.

Ministrul i-a acuzat pe semnatarii moțiunii că aduc atingere imaginii Parlamentului prin minciunile pe care le spun de la tribună. „Care credeţi dumneavoastră că este imaginea Parlamentului acum, astăzi, în ochii românilor? Care este imaginea Senatului în ochii românilor când văd că textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă? Ați început moțiunea cu un fake news. Așa cum e falsă și informația că sunt jurnaliști care au dosare penale. Dacă știți dumneavoastră pe cineva, domnule Oprea (senatorul PSD Radu Oprea, cel care a citit textul moțiunii, n.red.), vă rog să îmi spuneți și mie, nu să o citiți fără să verificați ce v-au dat consilierii de la grup. Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon, acuzând Guvernul care în această perioadă grea se luptă cu un inamic invizibil și agresiv pentru sănătatea românilor?”.

Ură alimentată din „doza prea mare de odihnă” a parlamentarilor PSD

Acuzat, în textul moțiunii, de ură împotriva bătrânilor, ministrul de Interne a vorbit, la rândul său, de ura reieșită tocmai dintre rândurile acestui document: „Virusul nu alege între stânga și dreapta. Între PSD și PNL. Văd că vorbiți despre ură. Despre o așa-zisă ură a mea la adresa bătrânilor. Această ură a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din textul moțiunii e plină de ură. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că aveți o doză prea mare de odihnă, vă doriți să folosiți acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor. Acum, trebuie să avem un singur scop: soarta românilor, sănătatea fiecărui cetățean, indiferent cu cine votează el. Asta vor românii să vadă și să audă. Jignirile și rele intenții nu vor aduce încrederea cetățenilor”.

Ipocrizia social-democrată, demonstrată de Vela

Răzpunzând acuzațiilor că nu a pregătit țara pentru pandemie, ministrul Marcel Vela le-a reamintit social-democraților că au lăsat țara cu stocuri zero de echipamente sanitare și de protecție: „Acest război cu acest inamic invizibil și extrem de periculos, COVID-19, a adus omenirea într-un punct pentru care nu era pregătită. Nimic nu a fost prevăzut cu exactitate nici măcar de OMS și nimic nu avea să ne pregătească pentru așa ceva. Resursele erau pe final, dacă nu chiar consumate. Departamentul pentru Situații de Urgență, în mod repetat, a solicitat Ministerului Sănătății, începând din aprilie 2017, constituirea stocurilor de medicamente și echipamente. Demersurile efectuate în perioada 2017-2019 care au avut scop consituirea unei rezerve la nivel național nu au fost luate în considerare de guvernele PSD, așa cum rezultă din adresele DSU. Conducerea DSU a informat miniștrii Guvernului Dăncilă că există o vulnerabilitate la nivel național generată de lipsa echipamentelor de protecție pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților înalt contagioși. Dumneavoastră ați fost la guvernare, stimați colegi din PSD! Dumneavoastră nu ați pregătit țara pentru pandemie!”.

Binele care poate fi lăsat în urmă nu este trecător… ca funcțiile

„În aceste momente, să fiu ministru al Afacerilor Interne reprezintă cea mai importantă misiune a vieții mele. Această misiune a reprezentat o onoare deosebită, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul mi-o puteau oferi. Funcția mea este trecătoare, dar ceea ce nu este trecător este binele pe care îl putem lăsa în urmă. Puteți să mă jigniți în orice fel, să mă acuzați în orice formă. Dacă am reușit să salvăm multe vieți, nimic nu a fost în zadar! Eroii acestor zile sunt toți românii care au dat dovadă de implicare și solidaritate, demonstrând că suntem o națiune puternică, unită și responsabilă. Vreau să le mulțumesc supereroilor acestor zile: poporului român. Sunt sigur că și dumneavoastră ați vrea să le mulțumiți dacă ați înceta să mai urâți politic și electoral măcar în această perioadă grea pentru România”, a mai spus Marcel Vela.

Măști medicinale… împotriva populismului pesedist

Ministrul Afacerilor Interne și-a încheiat discursul de la tribuna Senatului cu un citat din marele om politic liberal Ion I.C. Brătianu: „Cei mulți își închipuie că politica est un fel de distracție cu foloase și onoruri. Politica este ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viața și viitorul țării tale”, și cu un îndemn: „Vă recomand să purtați în continuare măștile! Mă refer la cele medicinale, evident”.

La finalul dezbaterilor, s-a trecut la vot. Și, așa cum era de așteptat, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost adoptată de senatori, de majoritatea parlamentară formată din PSD, ALDE, Pro România, UDMR. Au fost 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri. Urmarea? Cabinetul Orban își vede mai departe de guvernare. Cu aceiași miniștri. Pentru că moțiunile simple au un singur rol. Acela de a da Opoziției ocazia să arate că muncește. Iar acum, în perioada asta de pandemie, tocmai de așa ceva aveam nevoie. Să-i vedem pe parlamentarii social-democrați cum se fac că îi preocupă soarta țării. Mitraliindu-i pe miniștrii liberali cu moțiuni fără nicio valoare constructivă. Distructivă, însă, cât încape!

Sursă foto: captură Pro TV.

https://www.facebook.com/pnl.caras/videos/246976329967352/

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available