Încă un pas pentru reabilitarea Drumului Județean 581, între Grădinari și intersecția cu Secășeni

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat, astăzi, contractul pentru proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de modernizare a unui tronson de 8,5 kilometri din DJ 581, de la intersecția cu Secășeni până la Grădinari. Iar în ședința de joi, 28 mai, a CJ ar urma să fie adoptate două proiecte privind reabilitarea a încă patru tronsoane de drumuri județene.

Pe lângă reabilitarea covorului asfaltic pe o porțiune de 8,5 kilometri, în cadrul proiectului ce vizează „Modernizarea DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) -intersecție cu DN 57 (Grădinari)” mai sunt prevăzute o serie de alte lucrări: realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun.

Proiectul este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu primăriile comunelor Grădinari și Ticvaniu Mare și este cofinanțat din fonduri europene, prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

CITEȘTE ȘI: Drumul Secășeni-Grădinari, mai scump cu 25 la sută. Nota de plată? Peste 5 milioane de lei, din bugetul județului

„Proiectul a avut o valoare totală inițială de circa 20,3 milioane lei, dar pe care a fost nevoie să o suplimentăm la începutul acestui an cu alte 5,5 milioane lei din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, ca urmare a creșterii costurilor față de valoarea din documentația inițială”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean programată joi, 28 mai, se află alte două proiecte de hotărâre privind reabilitarea unor tronsoane de drumuri județene. Este vorba despre aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Ranforsare sistem rutier DJ 680A Tincova – Peștere – tronson I Peștere – Constantin Daicoviciu” și modificarea unei hotărârii a Consiliului Judeţean mai vechi, din septembrie 2018, privind aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Ranforsare sistem rutier DJ 571G Bănia, Gîrbovăţ, Şopotu Vechi, 3 tronsoane”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite