Număr record de cărășeni intrați în izolare la domiciliu: 779 numai în ultimele 24 de ore

În ultima săptămână, numărul cărășenilor plasați în izolare la domiciliu a crescut de la 321, pe 26 mai, la peste 2.700, astăzi. Marea majoritate sunt persoane revenite de peste hotare și familiile acestora, în condițiile în care, în acest interval, a fost confirmat un singur caz nou de COVID-19, care să impună izolarea la domiciliu a contacților.

Potrivit datelor furnizate de DSP Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare 3 persoane, iar alte 779 au intrat, numărul total al celor aflați, acum, în izolare la domiciliu pe raza județului fiind de 2.704. Alte 85 de persoane se află în carantină instituționalizată, doar una dintre acestea ajungând acolo în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în județ, în ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun caz nou. În schimb, a fost externat încă un pacient diagnosticat cu COVID-19. Acesta fusese tratat la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unitate medicală în care, în prezent, mai sunt internați 5 pacienți confirmați pozitiv. Alți 4 cărășeni sunt tratați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și unul la Timișoara. În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 1.535 de persoane, au fost confirmate 112 cazuri, 95 de pacienți au fost declarați vindecați și 7 au decedat, dintre care unul din alte cauze noncovid.

La nivel național, „până astăzi, 26 mai, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite