UPDATE. Adrian Torma trebuia validat ca primar pe 15 octombrie. Află ce a decis instanța!

Deși Biroul Electoral Central a invalidat alegerea lui Adrian Torma ca primar al orașului Moldova Nouă, Curtea de Apel Timișoara a suspendat parțial (până la judecarea pe fond) decizia BEC, fapt pentru care primarul Adrian Torma s-a dus la Judecătoria Moldova Nouă și a cerut validarea celui de al doilea mandat de primar.

Joi, 15 octombrie, instanța trebuia să se pronunțe asupra validării lui Adrian Torma ca primar, însă completul nu a pronunțat o sentință, întrucât judecătoarea Rodica Pascariu, președinta completului, a formulat o cerere de abținere, date fiind experiențele recente cu Adrian Torma, și a trimis dosarul spre Completul 2.

Și la Completul 2, judecătorul Georgiana Augusta Dragomirescu a formulat o cerere de abținere, fapt pentru care dosarul a fost trimis Tribunalului Caraș-Severin. Tribunalul Caraș-Severin a decis că, în acest dosar, Completul 2 va trebui să se pronunțe pe cererea de abținere a Rodicăi Pascariu.

Așa că, deocamdată, mai durează ceva vreme până vom afla dacă Adrian Torma are un al doilea mandat de primar sau nu…

UPDATE, ora 16.30

Curtea de Apel Timişoara a anulat azi, 16 octombrie, Decizia 142/2020 a Biroului Electoral Central, prin care au fost anulate alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă. Potrivit deciziei, Adrian Torma, candidatul PSD care a câştigat alegerile, poate fi primar. Decizia poate fi însă contestată!

Iată minuta deciziei de azi a Curții de Apel Timișoara: „Admite acţiunea în contencios administrativ formulată şi precizată de reclamanta ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ CARAŞ-SEVERIN A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT în contradictoriu cu pârâţii BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020, PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, FILIALA CARAŞ-SEVERIN şi ORGANIZAŢIA PNL MOLDOVA NOUĂ şi acţiunea în contencios administrativ conexă formulată de reclamantul TORMA ADRIAN CONSTANTIN în contradictoriu cu pârâtul BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta Alianţa Electorală PSD-PRO România în contradictoriu cu BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020. Respinge cererea de intervenţie accesorie în sprijinul pârâtului BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020 formulată de intervenientul Damian Cristian Liviu. Dispune anularea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Dispune anularea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020. Ia act că se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, pentru cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, pentru cererea în anulare. Recursurile se depun la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 16.10.2020”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite