Suntem prezenți și pe

Actualitate

Focare de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și în alte două unități medicale din Caraș-Severin

Publicat cu

în

În Caraș-Severin crește la 10 numărul focarelor active de COVID-19. Pe listă au apărut și trei unități medicale din județ, printre care și Spitalul Județean de Urgență Reșița. DSP Caraș-Severin a anunțat, astăzi, 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.912.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt active 10 focare de coronavirus, cu patru mai multe față de ieri. Trei dintre aceste focare sunt în unități medicale din județ, cu un număr total de 9 cazuri confirmate în rândul cadrelor medicale (6 asistente medicale și 3 infirmiere). Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Reșița (două asistente și o infirmieră de pe Secția de Diabet și Nutriție) și despre spitalele orășenești din Oravița (două asistente și o infirmieră de pe Secția Chirurgie) și Moldova Nouă (două asistente și o infirmieră de pe Secția Chirurgie). DSP Caraș-Severin informează că la nivelul acestor unități medicale au fost realizate măsuri de dezinfecție, bolnavii de pe secțiile respective au fost izolați și s-a dispus testarea contacților direcți la 7 zile.

Cel de-al patrulea focar nou este la Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, cu 5 cazuri confirmate. De asemenea, în focarul de la Centrul de Plasament „Speranța”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, au fost confirmate alte 5 cazuri, numărul total ajungând la 17. Celelalte focare rămase deschise în continuare sunt cele de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (36 de cazuri), Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Reșița (32 de cazuri), Direcția de Sănătate Publică (6 cazuri), Primăria Oravița (6 cazuri) și Consiliul Județean Caraș-Severin (4 cazuri). În total, în cele 10 focare active se înregistrează 112 cazuri de COVID-19.

În Caraș-Severin, în momentul de față, 148 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt spitalizate (86 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 57 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș). 9 pacienți prezintă forme grave ale infecției cu coroanvirus și sunt internați la Terapie Intensivă (5 la Reșița și 4 la Caransebeș).

CITEȘTE ȘI: Președintele ales al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, diagnosticat cu COVID-19!

În ultimele 24 de ore, 14 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și au fost externați (10 din spitalul din Reșița și 4 din spitalul din Caransebeș). De asemenea, 2 pacienți care erau internați la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș au decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani din Băile Herculane, care avea și sindrom limfomielodisplazic, și despre un bărbat de 68 de ani din Oțelu Roșu, care se afla în programul de chimioterapie pentru neoplasm de colon.

La nivel național, astăzi se înregistrează un nou record de cazuri în 24 de ore: 4.026. Cele mai multe noi îmbolnăviri au fost raportate în București (592) și în județul Cluj (267). În alte 15 județe, numărul cazurilor noi a depășit pragul de 100: Iași (176), Bacău (153), Timiș (147), Prahova (145), Sibiu (134), Dolj (133), Suceava (133), Teleorman (126), Alba (121), Harghita (119), Brașov (116), Maramureș (116), Neamț (110), Bihor (106) și Mureș (106). Distinct de aceste cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 742 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.800.912   teste. Dintre acestea, 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere. În total, au fost confirmate pozitiv 172.516 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate și 75 de decese (43 bărbați și 32 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus care prezentau și comorbidități. În total, până la această dată, 5.749 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 9.838 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 726 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, 17.874 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.155 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Sursă foto: arhivă resita.ro (iunie 2020)

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate2 ore în urmă

Încă două centre de vaccinare vor deveni operaționale în Caraș-Severin, începând de luni, 1 martie. Programările: de sâmbătă, 27 februarie  

Actualitate3 ore în urmă

Cannabis din Spania, la vânzare în Caraș-Severin! Principala piață de desfacere: Reșița! [VIDEO]

Actualitate6 ore în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație7 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție11 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație20 de ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație22 de ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Socialo zi în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Cele mai citite